English information page
vc Majella

Altijd weer die 4e set…

Wij, H3, staan al een geruime tijd “virtueel” bovenaan! We liepen tot aan gisteravond dan ook 3 wedstrijden achter op onze directe concurenten. Zoals mijn collega een aantal weken terug al meldde, wat een belabberd schema!

Gisteravond speelden wij de eerste keer tegen UWV. In het pitoreske Leidsche Rijn troffen wij de heren dit seizoen voor de eerste maal. Zo goed als compleet begonnen wij aan een matige eerste set. De punten werden gemaakt, we kwamen in het spel, maar dat deden de tegenstanders ook. Met een rustgevend verschil in de stand werd de set in ons voordeel uitgespeeld.

Toen set 2… Onze middens sloegen de gaten binnen de 3 meter in de vloer, de dia overtrof zichzelf en onze buitens liet de verdediging met de koppen tegen elkaar lopen. De libero scoorde zeld ook nog een paar puntjes, einde set: 13-25. Set 3 leek wel een kopie van de 2e, weer liep alles lekker. We moesten wel goed uitkijken voor het laaghangende net aan het plafond. Een beetje ruime pass raakt de ruitjes al, maar gelukkig gebeurde dat vaker bij de tegenstander. Met een iets gewisselde samenstelling was deze set met dezelfde stand ook voor ons.

Maar toen de 4e set, algehele malaise viel ons ten deel. De tegenstander kwam in zijn spel en had niets te verliezen. We liepen achter de feiten aan en helaas ging deze set naar de tegenstander. Het voelt dan ook, na 3 goede sets, een beetje als verliezen. 4 van de 5 punten zijn binnen.

We staan op dit moment 3e met 2 wedstrijden minder gespeeld als de nummer 1 en 2 en 8 punten minder als de numer 1. Met nog 8 wedstrijden te gaan moet het toch mogelijk zijn om dit jaar een gooi te doen naar promotie!

Vrijdagavond wederom tegen de heren van UWV, maar dan thuis. Kom ons gezellig aanmoedigen, net zoals vorige week vrijdag, dit wordt zeer gewaardeerd :).