English information page
vc Majella

(Beach)volleyballen rondom de zomer

Beste Majellanen,

Wat hebben we een ontzettende zin om jullie allemaal snel weer te zien! De lange saaie winter is bijna voorbij en we mogen (hopelijk) bijna weer met meer dan 2 personen buiten sporten en dus ook weer beachen! En terwijl we dit bericht schrijven worden we door de werkelijkheid ingehaald; onze leden tot en met 26 jaar mogen vanaf 3 maart lekker buiten in teamverband sporten! De velden van Beachvolleybal Utrecht in Zuilen liggen er al klaar voor.

De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met het bestuur, de TC en de beachcommissie om te bekijken hoe we het volleyballen rondom de zomer vorm gaan geven wanneer de richtlijnen dit toelaten.

We willen graag onze voorbereiding met jullie delen.

Samengevat:

  • t/m 23 maart: online trainingen
  • 30 maart – eind mei: beachen in twee tijdslots. En als de TC zaaltraining voor jouw team nodig acht, krijgt dit voorrang
  • Juni – begin augustus: beachen (waarschijnlijk in twee tijdsslots)
  • Begin augustus: start zaalseizoen

 

Heden tot eind mei (normaal zaalseizoen)

Als er in de zaal gespeeld mag worden heeft dit voorrang om de TC de mogelijkheid geven om de teamindeling te maken voor aankomend seizoen. Afhankelijk van de resultaten van de enquêtes en de richtlijnen gaan we kijken op welke manier dit georganiseerd wordt.

Tot en met 23 maart zijn er op de dinsdag nog online trainingen.

Omdat we verwachten dat we op korte termijn weer buiten mogen sporten starten we met beachen vanaf dinsdag 30 maart (als de richtlijnen dit toelaten).

  • Afhankelijk van tijdstip zonsondergang bepalen we per maand de speeltijden. In maart/april zijn deze 17.00-18.45, 18.45 – 20.30. (je mag dan ook best om 17.30 komen hoor!)
  • Inschrijving vooraf op dezelfde wijze als vorig jaar. De Beachco zal t.z.t. een link versturen. (Afhankelijk van de richtlijnen kijken we op dat moment of je individueel of in 4-tallen moet inschrijven).
  • Alle regels met betrekking tot hygiëne zullen net als vorig jaar gelden. Wij zullen de geupdate versie voor aanvang seizoen versturen.
  • Als er in de zaal getraind moet worden, dan zal de beachco op vrijdag als alternatief velden proberen te reserveren (afhankelijk van beschikbaarheid)

Het kan dus zo zijn dat er eerst op het zand gespeeld kan worden, maar dat er daarna in de zaal gespeeld gaat worden.

 

Van juni t/m begin augustus is het beachseizoen

Deze weken kan er sowieso gebeached worden in Zuilen.

Wel wil de TC de mogelijkheid houden om ook deze periode te gebruiken voor de teamindeling. Het zal dan gaan om teams waar nog selectietraining voor nodig zijn. Deze teams krijgen hier dan bericht over.

 

Vanaf begin augustus (start zaalseizoen)

Gezien de vroege afsluiting van het huidige seizoen, gaan we net als vorig jaar wellicht eerder de zaal in. Dit zijn we ook aan het inventariseren in de enquête. Mocht dit het geval zijn dan zullen we jullie hier in juli iets over laten weten.

 

Beachtoernooitjes

Daarnaast zal de beachco, bij gemis aan wedstrijden, in een aantal weekenden een toernooi organiseren, om de wedstrijdspanning ook weer een beetje op te bouwen!

tot snel in de zaal of op het zand!

het bestuur, de beachco en de TC