English information page
vc Majella

Dames 2 nog zonder setverlies

Ongeslagen in de breedste zin van het woord, dat is Dames 2 op dit moment. Geen wedstrijd tegen, geen set tegen, geen tegenstander die ook maar in de buurt komt. Wat een heerlijke seizoensstart! Helaas wel pas een derde plaats, maar dat komt doordat ze slechts drie wedstrijden hebben gespeeld, waar anderen al vijf achter hun naam hebben.

Verder was het dit weekend weer een positief gemiddelde van Majella, vier van de zeven wedstrijden werden in winst omgezet. De onderlinge strijd tussen Boni en Majella wordt tot nu toe overduidelijk in het voordeel van onze club beslecht: Heren 3 maakte de stand 3-0 afgelopen vrijdag.

Op bezoek in Galgenwaard was er voor Heren 3 geen vuiltje aan de lucht. Boni moest zijn sterspeler, de van Majella overgekomen Olaf, aan de kant laten vanwege een blessure. Daarmee was de angel al uit de wedstrijd, ware het niet dat ook de scheidsrechter een Majellaverleden had. Thomas stond op de bok, ook hij viert tegenwoordig zijn volleybalbestaan bij Boni. 

Vol passie werd er gespeeld, niets kon de mannen van Roy in de weg staan. Behalve dan hun eigen concentratie en werklust, die hun in de derde set danig in de steek liet. Daarnaast kon de zege gemakkelijk geïncasseerd worden, resulterend in een heerlijk avondje Heksenketel.

Dames 3 kon op vrijdagavond een directe concurrent vloeren, een flinke uppercut geven. Het nog ongeslagen VC Houten ontving Majella met open armen, maar ook klaar voor de bloedige strijd. In de eerste set werd die nog in het voordeel van de thuisclub beslist, maar daarna was het gedaan met de lieve benadering. Rücksichtslos door naar huis en kantoor! Geen genade, de handschoenen konden uit. Weer vier mooie punten erbij!

Voor Dames 6 was het seizoen met 14 punten uit de eerste drie wedstrijden uitstekend begonnen, maar in de Goudse Mammoet kon hier helaas geen vervolg worden gegeven. Het lukte maar niet om tot scoren te komen, totdat het beter ging lopen in de tweede set. Helaas moest die nog met 25-23 worden afgestaan, maar set drie wan met 15-25 een eenvoudige prooi. Daar stuitte de opmars van Dames 6, Servylo kon het klusje in vier set toch klaren. De derde plaats op de ranglijst is het gevolg.

De zaterdag begon al redelijk vroeg in Houten waar Dames 5 op bezoek ging bij Taurus. Te vroeg naar het bleek, want pas tegen de derde set was er voldoende slaap uit de ogen gepoetst om in de Kruisboog oppositie van enig belang te brengen. Die werd dan ook gewonnen, maar in de overige sets was Majella niet dichtbij. De achtste plaats is hun deel, op naar 2 november, waar een team van die andere Houtense club op bezoek komt.

Heren 1 kon met genoegen terugdenken aan hun laatste optreden bij VCV in Veenendaal, vorig jaar werd daar huisgehouden tegen talentvolle tieners. Deze zaterdag was het van een koude kermis thuiskomen in de eerste set, binnen no-time was die voor VCV. Goed herstel volgde met winst in de twee daaropvolgende sets, maar de pijp was leeg. Heren 1 ging teloor in vijf sets. Dan de volle aandacht maar op Jan-Jelle’s timmerwerken – USV Protos, volgende week zijn zij kanonnenvoer.

Het nog prille seizoen loopt als een trein bij Dames 2, nog geen team is in staat geweest ze maar een strobreed in de weg te leggen. Zo ook zaterdag, toen de Goudse grieten van VollinGo een goedbedoelde poging deden. Slechts 15 punten in de eerste set konden zij bijschrijven en dat bleek hun beste set te zijn. In totaal incasseerde Majella slechts 46 punten, een wonderschone zege! Een 100 procent score, zoals uit onderstaande staat blijkt, het best presterende Majellateam van ’18-’19!

Dames 1 had na drie verliespotten op rij en een dramatische start in Zoetermeer (25-13 verlies eerste set) genoeg van alle negativiteit. Alle schroom werd van hen afgegooid, dit was het moment om lekker te gaan volleyballen! Blik op oneindig, vrouwen en kinderen eerst! En Zovoc heeft het geweten, Dames 1 was plots niet meer te stoppen. Als phoenix uit de as herrezen zij, de vier punten als token voor hun onverzettelijkheid mee naar huis!

Nog even een kleine blik op de statistieken. We winnen bijna 65% van de wedstrijden, een kleine 62% van alles sets gaat onze richting op. We hebben zelfs al 388 punten meer gewonnen dan verloren! Een prachtig rapport!