English information page
vc Majella

Dames 2 wint de Majella Cup 2023

Het was weer superspannend in de Majella Cup dit seizoen. Lange tijd heeft Dames 4 de koppositie in handen gehad, maar op het laatste moment passeerde Dames 2 door vier 4-0 zeges op rij. Het is de eerste keer dat Dames 2 de Majella Cup heeft gewonnen.

Het ongeloof is groot. Niet zozeer bij Dames 2, maar eigenlijk in de hele vereniging. De strijd om de felbegeerde virtuele trofee is opgevallen bij een van de meest legendarische nieuwsmedia van Nederland: NOS Teletekst. De nieuwsoutlet met klinkende paginanummers als 601 voor sportnieuws en 660 voor de pagina’s over volleybal. Dat klassieke medium heeft aandacht besteed aan onze interne wedstrijd! Het valt bijna niet te bevatten. Kijk hieronder naar de nieuwsberichten en de virtuele prijs die de ontwikkelaars van Teletekst voor Dames 2 hebben gemaakt.

De berichtgeving van NOS Teletekst is helaas niet compleet, maar gelukkig verwijzen ze naar onze website voor het complete plaatje. Bekijk hieronder de grafieken en tabellen van de Majella Cup en zie hoe jouw team het er vanaf heeft gebracht.

Nog even in herinnering nemen hoe de stand voor de Majella Cup wordt opgemaakt: vijf statistieken tellen mee in de berekening van het Majella Cup Quotiënt. Dat zijn de percentages van de gewonnen wedstrijden, het aantal gepakte punten, gewonnen sets en gewonnen rally’s. Als laatste is er nog het wedstrijdquotiënt waarin wordt uitgedrukt met welke overmacht je hebt gewonnen. Alle wedstrijden met 4-0 winnen levert 100 % op, elke score lager zorgt er ook voor dat je lager scoort. Negatieve resultaten gelden ook negatief op het quotiënt.

 

 

 

 

 

Dat levert de volgende resultaten op: