English information page
vc Majella

Dames 3: het Dreamteam van Majella

Tijd voor een update over Dreamteam Dames 3! En wat een droom zeg, met vlagen dit seizoen eerder een nachtmerrie…

We begonnen al niet op volle kracht, omdat onze sterspeelster Denise zodanig aan het shinen was dat D1 haar dolgraag wilde hebben. Logisch en terecht, maar even slikken voor ons vers gepromoveerde teampie! Toen, op een dramatische en heftige trainingsavond eind augustus, scheurde de achillespees af bij de spil van het team: onze libero Maresa bleek voorlopig uitgeschakeld…

Inmiddels is de stand als volgt:

 • Saskia: 32 jaar geleden geboren in Soesterberg, voor zover bekend geen familie van Iris. Doorgaans blessurevrij, maar momenteel ook niet topfit door een rugblessure. Gelukkig voorjaarsvakantiepauze gehad dus moet snel goed komen, vooral omdat ze als juf ook echt vrij is dan. Altijd in voor een feestje, liefst op een 
tafel (niet altijd met een succesvolle retour).
 • Tamara: Nog maar 21 jaar geleden in Capelle a/d IJssel geboren. Ondanks haar korte bestaan op aard toch aardig wat blessures, momenteel aan enkel en rug. Werd lang geweten aan groeipijn, maar dat is inmiddels toch echt gestopt op 1.76m. Hoort per abuis officieel bij D2, maar dat negeren we hardnekkig. Heeft een horloge waarop alleen zij de tijd kan lezen, maar legt het met liefde nog 13 keer aan je uit.
 • Maresa: 31 jaar geleden geboren in Apeldoorn, uitgegroeid tot 1.71m waarmee ze goed is in vloeren balvrij houden. Achillespees inmiddels weer intact, doch nog niet op volle sterkte. Grootste kracht voorlopig nog stilstaand: serverend, aanwijzend (waar wij moeten serveren) of zingend aan de kant. Kan ook heel goed bier drinken of met je werken in een koffietentje.
 • Linda: Zo’n 170 km noordelijker geboren, maar gelukkig houdt ze van reizen en is ze naar Utrecht afgereisd, weliswaar zonder geliefde camper (gok ik). Is 35 jaar geleden in Stiens (Fryslân boppe!) geboren en uitgegroeid tot 1.70m met een vrij hardnekkige schouderblesssure. Gelukkig scoort ze daar prima mee, dus hebben wij er geen last van :p
 • Suus: 36 jaar geleden geboren in Eindhoven omdat Dommelen geen ziekenhuis had (ja 36 jaar ja). Slechts 1.70m (en een half!), maar gelukkig tot nu toe geen wedstrijd hoeven missen door blessures, al is haar knie deze challenge momenteel aan het aangaan. Lang leve de voorjaarsvakantiepauze, want bijna een maand skiën heeft haar wat dat betreft ook geen goed gedaan…
 • Sonja: Eveneens geboren in het zinderende Eindhoven maar veeeel langer geleden dan Suus (ahum, kuch). Uitgegroeid tot 1.69m, al lijkt ze veel langer. Is zich als nét 40-er momenteel zeer bewust van haar vergankelijke lijf, want recentelijk bijna platgereden in een kettingbotsing. Wij zijn vooral blij dat ze nog leeft én rondloopt. Als workaholic eigenlijk beter voor haar rust om een keer wél een enkelbandje in te scheuren ofzo 😉 Stiekem zijn we heel blij dat ze er altijd is en zelfs met haar drukke baan ook D5 traint en coacht. Kan ook heel goed vegan muffins bakken!
 • Rosalie: Een van de broekies van het team en momenteel zeer nutteloos, want op reis in Azië 😉 Gelukkig voor haar wel blessurevrij. Is 21 jaar geleden in Lelystad geboren en gelukkig voor ons uitgegroeid tot een handige volleyballengte van 1.82m. Sprankelt met haar vrolijke hoofd net zo hard als haar Nike broekje.
 • Ivette: 45 jaar geleden geboren in Surabaya. Hierheen komen vliegen (gok ik), uitgegroeid tot een immer blije 1.71m en gelukkig voor ons in Utrecht komen wonen. Ondanks haar leeftijd al jaren verrassend blessurevrij! Redt de wereld door te vechten voor mensenrechten en redt ons zo nu en dan door in te vallen als libero.
 • Nienke: Geboren in hetzelfde dorp als Suus is getogen: Dommelen city. Wel bijna 2 decennia later 😉 Deze chick is met haar 1.75m en 22 lentes niet stuk te krijgen. Is in het veld als een puppy met ADHD aan de XTC, dus zij sleept ons er wel doorheen de laatste maanden. Heeft een prachtige Brabantse tongval en gaat bijpassend los met carnaval.
 • Iris: Onze oudste twintiger. Is 27 jaar geleden in Lisserbroek geboren en uitgegroeid tot een prettige 1.77m, momenteel zonder blessures. Nog steeds geen familie van Saskia. Werd ook bijna opgeslokt door D1, maar is gelukkig bij ons gebleven om alle buitenaanvallen af te blokken. Staat open voor het vervullen van haarwensen: kan invlechten als een pro. Ook heel goed in muffins bakken, nu alleen nog veganistische 😉
 • Arie: Is 35 jaar geleden in het verre Zuidlaren geboren en uitgegroeid tot een momenteel blessurevrije 1.73m (hou vol rug!). Buiten het veld ieder jaar heel actief voor de vereniging, al heeft haar liefste Olivier nu ook wat van haar tijd nodig. Gelukkig zorgt ze nog steeds voor avonden vol lavavloeren en sjoelbakken. Binnen het veld actief als aanvoerder en passer-loper, maar ultraflexibel inzetbaar als midden, dia en libero.
 • Rosan: Nieuwste aanwinst die we in oktober cadeau kregen. Weliswaar dubbelspion en daardoor nutteloos voor D2, maar dat mag voor ons de pret niet drukken 😉 Is 23 jaar geleden in Halle geboren en uitgegroeid tot een fijne 1.78m waarmee ze uitstekend kan volleyballen én kan skiën. Momenteel volledig blessurevrij, in Nederland en officieel lid van ons team: 3 eigenschappen die wij zeer waarderen in een midden.

Met dit droomteam zijn we nog hard aan het knallen om het linkerrijtje te behalen. Althans, handhaven is al top, maar 6e zou nog vetter zijn natuurlijk. Als iedereen heel blijft/beter wordt en D2 en D4 ons blijft redden in tijden van nood, zou dat haalbaar moeten zijn. Zeker met hulp van onze heldin aan de kant; Ilonka de supercoach en met Nils die ons doordeweeks fit en alert houdt.
En dan volgend jaar weer met een boot de gracht op? 😉 We houden jullie op de hoogte!

Liefs en kusjes D3