English information page
vc Majella

Dames 4 wint de Majella Cup 2020

Na maanden mogen we eindelijk Galgenwaard weer in. 23 weken geleden hadden we onze laatste training in de ons zo vertrouwde omgeving. Met alle gevolgen van het coronavirus kregen we te maken met een seizoen dat in de knop is gebroken. Niet alleen hebben we geen echt einde aan de competitie gehad, ook de Majella Cup is niet uitgereikt. Maar, dat kan natuurlijk niet. Dus nu, 161 dagen nadat we voor het laatst voet zetten in Galgenwaard, is het eindelijk tijd om de enige echte virtuele beker in volleyballand uit te reiken.

Dames 4 is de terechte winnaar van de Majella Cup 2020. Eentje die we altijd zullen herinneren, omdat hij in het door corona afgebroken seizoen werd gewonnen. Hieronder zetten we nog even op een rij hoe de winst van de vrouwen tot stand is gekomen.

Een kampioenschap zat er niet in voor Dames 4, voordat zij de achterstand op Dosko konden inlopen werden ze aan de ketting gelegd. Gelukkig is er via de opvulvolgorde nog wel een plaatsje vrijgekomen in de tweede klasse. Heel veel succes daar!

Nog even in herinnering nemen hoe de stand voor de Majella Cup wordt opgemaakt: vijf statistieken tellen mee in de berekening van het Majella Cup Quotiënt. Dat zijn de percentages van de gewonnen wedstrijden, het aantal gepakte punten, gewonnen sets en gewonnen rally’s. Als laatste is er nog het wedstrijdquotiënt waarin wordt uitgedrukt met welke overmacht je hebt gewonnen. Alle wedstrijden met 4-0 winnen levert 100 % op, elke score lager zorgt er ook voor dat je lager scoort. Negatieve resultaten gelden ook negatief op het quotiënt.

Dat allemaal meegenomen laat zien dat Dames 4 in al die categorieën de boventoon voert. En dus winnen zij als resultaat ook de Majella Cup. De ereplaatsen zijn voor Heren 2 en Dames 6 dat Dames 5 nipt achter zich laat.

Bekijk hieronder nog alle grafieken en verdere statistieken van een historisch seizoen. Heel veel succes weer voor iedereen bij de eerste training in Galgenwaard en laten we met z’n allen hopen dat we het seizoen 20-21 zullen herinneren op basis van de prachtige resultaten die we boeken!