English information page
vc Majella

Dames 5 verslaat de Matrix en wint de Majella Cup 2022

Het afgelopen jaar moet soms hebben gevoeld alsof het een glitch in de matrix was. Er zijn twee manieren om ermee om te gaan. Nemen we de Blue Pill? Dat zijn wij als #HupBlauw-vereniging wel gewend natuurlijk, maar daarmee kiezen we voor onwetendheid, dan laten we ons leiden door wat de Matrix voor ons in petto heeft.

Nemen we de Red Pill, dan vallen de schellen ons van de ogen en kunnen we kijken achter de krachten die ons bewegen. Dat is wat de Majella Cup is, het is The Matrix, maar het is ook een matrix, zoals het in de algebra bekend staat; een rechthoekig getallenschema. En daar rollen mooie cijfers uit.

Dit jaar gaat de virtuele trofee, de Majella Cup, naar Dames 5! Zij hebben zich dit gebroken seizoen van hun beste kant laten zien. Even wat getallen: het team van trainers Sonja en Nils won veertien wedstrijden, maar liefst tien keer met 4-0! Ze wonnen 74% van alle wedstrijden, 76 % van alle sets en van de 2712 gespeelde rally’s zijn er 1558 in het voordeel van Dames 5 beslist!

Nog even in herinnering nemen hoe de stand voor de Majella Cup wordt opgemaakt: vijf statistieken tellen mee in de berekening van het Majella Cup Quotiënt. Dat zijn de percentages van de gewonnen wedstrijden, het aantal gepakte punten, gewonnen sets en gewonnen rally’s. Als laatste is er nog het wedstrijdquotiënt waarin wordt uitgedrukt met welke overmacht je hebt gewonnen. Alle wedstrijden met 4-0 winnen levert 100 % op, elke score lager zorgt er ook voor dat je lager scoort. Negatieve resultaten gelden ook negatief op het quotiënt.

Dat betekent dat Dames 5 een Majella Cup quotiënt scoort van 67,25! Daarmee laten ze Dames 2 (54,93), Heren 3 (53,98) en Dames 1 (53,21) achter zich. De eindsprint van Dames 2 was indrukwekkend, ze stegen de laatste maand van plek 4 naar 2.

Als we onderaan kijken, zien we dat Heren 2 de laagste score heeft behaald. Zij wonnen weliswaar hun laatste wedstrijd met 3-2, maar dat was dan ook de enige winst van het seizoen. In de beker deden ze het overigens een stuk beter, de kwartfinale werd gehaald na drie opeenvolgende zeges. Ook Dames 2 haalde de kwartfinale.

Majella
Dan nog even naar de cijfers van de vereniging als geheel kijken. We hebben 185 competitiewedstrijden gespeeld, daarvan wonnen we er 83. Een percentage van 44,86 %. We wonnen ruim 48 procent van alle sets en haalden een positief resultaat als het om de rally’s ging: we wonnen 15.179 rally’s tegenover 15.139 verloren.

Check hieronder alle statistieken van het afgelopen seizoen!