English information page
vc Majella

De beker winnen is niet zo belangrijk!

Bovenstaande woorden deelde coach Malou na de winst in de kwartfinale van de beker met het team. “Het is leuk om dit seizoen tegen een top 3 team uit de 1e klasse te winnen, maar de competitie is belangrijker! Want dan spelen we continu van dit soort wedstrijden.” Daar is wat voor te zeggen, maar wat vindt het team belangrijker? De competitie of de beker? Een analyse van de wedstrijd geeft een duidelijk antwoord.

De eerste set begon heel sportief. De ene keer stond Majella voor en dan stond Volleer weer voor. De stand was wel 10 keer gelijk. 10 keer! Maar toen het 20-20 stond vond Femke Grievink het wel genoeg en serveerde tot scheids Nils Bonder floot voor het einde van de 1e set.

Behalve Femke zat Charlie (Charlotte voor outsiders) er ook verschrikkelijk lekker in. Een beetje zielig wel voor de andere passer-lopers Annemiek en Anne, die aan de kant stonden. Dus liet Charlie in de 2e set een smash op de vingers van haar blok slaan, zodat een wissel te verantwoorden was en Annemiek ook wat kon spelen (en goed heh, heel goed!). Ook spellie Lieke wilde in het lijstje met topscoorders en was meerdermalen effectief met een diepe doortik bal op positie 1. En onder aanvoering van servicekanon Petra werd ook de 2e set binnengehaald.

De 3e set in steekwoorden: bam, bam, winst, halve finale!

De conclusie na de wedstrijd was duidelijk. Onze midden Femke was de MVP van de match. Lijkt me ook best frustrerend voor een tegenstander. Zet je het blok op rechts dicht, dan slaat ze kei-en-kei-hard naar links. En andersom! En als je dan ook wat blokjes om je oren krijgt dan kan ik me voorstellen dat je als tegenstander niet blij bent. Andere conclusie: de verdediging stond er. Libero Daphne was weer in haar element (een stralende Daphne moet je een keer meemaken). En ook de andere passers verzaakte niet. En de algemene conclusie: Als je zoveel techniek combineert met nog meer inzet, dan wil je die trofee naar de Heksenketel halen.

En wil D2 de competitie dan niet winnen? Laten we eens kijken naar de feiten. In de beker werd dit seizoen nog nooit verloren. In de competitie al wel. Daar staat tegenover dat D2 in de competitie meedogenloos is. De tegenstander onder de 10 houden lukt in de competitie regelmatig, in de beker is het toch vaak wat spannender.

Anne, die deze wedstrijd niet in actie kwam, gaf uiteindelijk antwoord op de vraag ze liever de beker of competitie wilde winnen: “Ik was niet helemaal fit en wilde me sparen voor de competitie. Als t nodig was had ik ook in dit bekerduel gespeeld hoor, maar dat was niet nodig. Als we maar winnen!” Winnen in de beker of de competitie? “BEIDE!”

Aaaaaah, dat is het doel van dames 2: de dubbel! Nou dames, lekker zo door blijven gaan. Dan moet er twee keer een rondvaartboot worden geboekt. En wil je delen in de spelvreugde die de beker oplevert. Blok dan maandag 25 maart in je agenda voor de halve finale van de beker! Mag je uiteindelijk ook mee op de boot.

 

Een wedstrijdverslag van dames 2 door Remco