English information page
vc Majella

De terugkeer van een legende in een legendarisch potje volleybal

Door Blitz (H1)
Iedere vereniging heeft helden. Legendes die berucht zijn om hun talent op het veld of aan de bar. Majella heeft er velen van. Sommigen doen tijdelijk een stapje terug en worden nog zelden in de Galgenwaard gesignaleerd. Erik “ViVi” van Vulpen is zo’n levende legende. De meest geëmancipeerde man van Majella heeft tijdelijk een stapje terug gedaan om tijd te besteden aan een gezinsuitbreiding. Afgelopen maanden leefde hij op zijn blauwe wolk.

De ervaren vaders van heren 1 weten dat het een fase is. Dan komt die lichte kriebel. Je weet eerst niet wat het is, tot het groeit. Je voelt het, kunt je er niet tegen verzetten. Het is sterker dan jij. Dat verlangen naar de bal en het veld. De euforie willen voelen van een mooie actie maken of het winnende punt scoren. Met de teamgenoten de tegenstander slopen. Het overwinningsbier drinken. Voor Erik was het deze week zover. Het was niet te houden, er moest gevolleybald worden!

En dat is nodig ook. Heren 1 speelt op de vrijdagavond tegen Timios heren 1. De tegenstander heeft onlangs koploper Utrecht met 3-1 verslagen. En coach Bas kampt met veel afwezigen. Erik krijgt meteen een basisplaats. Aan niets is te zien dat hij slechts een training op halve kracht in de benen heeft. Ouderwets dartelt hij over het veld om de ballen te passen. Met een airtime die Micheal Jordan doet verbleken maakt hij de belangrijke punten. Bijna scoort hij ook nog met zijn handelsmerk, de lang push. Onder aanvoering van Erik wordt de eerste set met 25-14 gewonnen.

Halverwege het tweede bedrijf krijgt sterspeler Erik rust van de coach. De andere mannen moeten het nu doen. De ontknoping van de tweede set is legendarisch. Timios voert de druk op, maar de wit-blauwe helden bezwijken niet. In Galgenwaard valt vanavond niets te halen. Zo’n avond met wereldreddingen van spellie Nils, kill-blocks op de passer-lopers van de tegenstander en scorende toverballen van Jan. Side-outs worden gewonnen en verloren. Beide teams krijgen setpoints. Billenknijpen op de bank en in het veld. Maar na 5 setpunten tegen sleept het vlaggenschip van Majella met 37-35 (!) de tweede set binnen.

De tegenstand is gebroken. Dankzij goede servicedruk, nauwkeurige passing en slimme punten wordt de derde set met 25-19 gedegen gewonnen.

Dan volgt het laatste beruchte setje. De set die je dan niet wilt verliezen. Timios probeert nog een puntje mee naar huis te nemen. Bas voelt dat een nieuwe impuls nodig is en stelt de verloren zoon Erik weer op. “We komen nog dicht bij, maar hebben geen moment het gevoel gehad dat we enige kans maakten om de set te pakken” aldus Milan, de teleurgestelde diagonaalspeler van Timios heren 1. Eindstand 25-23.

Een mooie 4-0 overwinning voor Heren 1 van Majella in dit feestweekend dat hiermee keurig derde staat in de promotieklasse.