English information page
vc Majella

De wederopstanding van Dames 6

Het was een sportieve week voor Majella’s D6. Na een wedstrijd op vrijdag, een training op dinsdag volgde een zeldzame donderdagavond wedstrijd, uit bij de nummer 1. En het was me een weekje. Met diepte- en hoogtepunten, waar de veerkracht van dit team maximaal op de proef werd gesteld.

Eerst was daar de hekkensluiter. Als nummer 2 in de poule lonkten daar 5 punten die we goed kunnen gebruiken in onze strijd met de nummer 3. Coach Marleen waarschuwde bij voorbaat voor onderschatting en dat bleek niet onterecht. De eerste twee sets sleepten we met moeite binnen (25-27) en ook daarna rommelden we mee met de chaos aan de andere kant. Voor de laatste set moest worden gevochten. H2 voegde zich met luid gezang langs de lijn en op deze vibe sloeg Asja ons met twee snoeiharde services naar de winst. Het werd 3-1, met hele kleine verschillen. We eindigden toch in mineur, vanwege het matige spel, met teveel eigen fouten en een dipje in de energie, dit moest toch heel veel beter kunnen!

De nieuwe week begon met een leuke training waar ons reactievermogen getest werd met een setje tennisballen en een goede teambespreking. En toen mochten we op bezoek bij de nummer 1, het ongeslagen VV Switch. Iedereen keek er naar uit, want de met 3-1 verloren thuiswedstrijd was de leukste van het seizoen tot dan toe.

En toen… er gebeurde iets magisch. We stonden heerlijk te spelen, de eerste twee sets gingen aan ons voorbij met 25-20 en 25-18, maar de sfeer zat er in. Het niveau lag hoger dan we gewend waren, maar er ging zoveel goed! De communicatie, de sfeer, de posities en de coaching, het vertrouwen was er dat wij hier  punten gingen pakken. En het harde werken werd beloond! We volgden ineens allemaal de flow van woman of the match Sanne. De goede serviceseseries van Jytte en Karen bracht de tegenstander van hun stuk. Door goed spelverdelen van o.a de snelle Kaas bleek de recent in training geïntroduceerde 3 meter aanval, het ook best aardig te doen in de wedstrijd. De verdediging was top. Lianne bracht druk aan het net, maar raapte ook achter de ballen makkelijk op. De derde set wonnen we met 25-27, na terug te zijn gekomen van een achterstand. Dat smaakte naar meer!

In de vierde set liepen we zelfs uit. We serveerden sterk, en timmerden er goed op los in de aanval. Diana bracht wat spaanse peper in de aanval. Maartje lijkt soms een extra paar ogen te hebben om tijdens een ogenschijnlijke set-up de bal ergens in een gaatje te mikken. Aan de kant voerde Annick- geblesseerd en nog in vakantiestemming- met sambaballen de liedjes aan en zingend en dansend brachten we de stand op 2-2!

Topcoach Marleen zette ons op scherp: “Deze set duurt heel kort, alle aandacht erbij!” Ik weet niet wat we verstaan hebben, maar ineens stonden we 7-0 achter. De kleedkamerdeur waar we ons vol schaamte terug zouden trekken lonkte, maar we hervonden de flow! Met een paar mooie knallen op buiten van Suus en Marije en wederom goede servicedruk kwamen we weer bij. Onze linkshandige alleskunner werd gewisseld in de pass. Lonneke kreeg deze snel onder controle en bracht de rust terug om door te zetten naar de winst.  En dat deden we ook. Na bijna 2,5 uur pakten we de laatste set en had Switch zijn eerste verlies van het seizoen te pakken. Wat een afsluiting van de week! Een feest om met deze meiden en deze top trainers en coaches zo te mogen knallen! Op naar de volgende pot! Arriba!