English information page
vc Majella

Fietsen-eten-fietsen-eten-fietsen-eten-fietsen…

Wat was het leuk om zoveel verschillende huisadressen van Majellanen te komen. En wat liggen ze ver uit elkaar, terwijl we nog niet eens in Bunnik of LR zijn geweest. Ik heb zelf meer dan 24 kilometer gefietst, vanaf thuis, via voor-, naar hoofd-, naar na-gerecht en weer naar huis. Maar het was het waard!

De organisatie had het echt spannend gemaakt door pas laat aan te geven wat de route zou zijn en wie je dan tegen zou komen. Alleen je maatje was van te voren bekend. Ik ging gezellig met Harri op stap, op de fiets door wind en regen. Bij het eerste huis, van Anne, kwamen we de zeer brakke Berend tegen, die gelukkig in de loop van de avond nog een beetje bijkwam. Anne werd verder nog ondersteund door Iris en Ruben). Het eten smaakte er heel lekker. Tomaten tarte tatin! Een taart op zijn kop.

Bij het tweede gang, het hoofdgerecht, mochten we aanschuiven in Kanaleneiland, maar wel 4 verdiepingen naar boven, voordat we bij Erwin en Florijne aan tafel zaten. Ze hadden echt hun best gedaan om wat lekkers op tafel te zetten. Geroosterde aubergines, couscous, tomaten met harissa en kip briwat om maar wat op te noemen. De komkommers waren wel apart gehouden, omdat blijkbaar niet iedereen die lust… Met een paar hele fijne wijntjes, leuke gesprekken over ananassen in je mandje en wat vuurwerk op de achtergrond, was het een top locatie.

De afsluiting was in Lunetten, weer aan de andere kant van de stad. Ilonka en Esther voorzagen ons van de nodige drankjes en een grote zelfgemaakt ijsslof. Die was voor 12 personen, maar ja, als je met 6 mens bent, moet je even doorknagen en lukt het ook om het op te krijgen. Zonde om te laten liggen. Daarna nog even uitbuiken en weer de fiets op om naar huis te gaan… Tenminste, voor sommigen van ons. Berend was namelijk weer springlevend en had wel zin in B&F.

Helaas zijn we niet bij Sonja terecht gekomen en hebben we ook een aantal leden niet gezien, maar het was hartstikke leuk en goed verzorgd.

Organisatie, kokers, helpers en ook de fietsers heel erg bedankt. Het was top!

David.