English information page
vc Majella

Het gevecht in vier rondes (Majella 1 wint met 1-3)

David (H1)

Ronde 1 de eerste klap
De wedstrijd begint. Ik kijk om me heen. Hoe ben ik hier gekomen? Ik herinner me landweggetjes. Smalle landweggetjes. Stolwijk? Via een soort bibliotheek annex crematorium kwam ik in een sporthal. Luide muziek. Opgefokte ogen aan de andere kant van het net. Als koploper mag er niet verloren worden. Naast me wapperen twee matten (Piek en Brouwer) en verder staan Bonder, JW, Blitz, David en Dijkman in de ring. Onze coach Bas is er vandaag niet, hij is coach bij een andere bokswedstrijd. (Hup Nyncke)
We delen direct een linkse uit, gevolgd door een rechtse op de kaak. Onze verdediging staat als een huis. Dosko probeert de aanval te counteren, maar komt te laat. (0-1, 19-25)

Ronde 2 De fluit
De fluit voor de tweede ronde gaat. Dosko komt verbeten uit de hoek. Het verlies in de eerste ronde was niet gecalculeerd. De scheidsrechter heeft medelijden en helpt als uitfluiter de thuisploeg door eenzijdig voor vuil spel te fluiten. Maar vuil speelt Majella toch niet? We spelen juist netjes en verzorgd. We slaan keurig in de hoekjes en verdedigen waar we kunnen. Dosko richt zich op en klampt zich vast aan de betere tegenstander. Dat hebben wij vaak, dat teams zich aan ons optrekken. Er is dan maar een remedie, sla omlaag richting de grond. (1-1, 28-26)

Ronde 3 Aan het wankelen
Lichaamstaal. Ik zie de coach van de tegenpartij verslagen op de bank zitten. Hij weet het niet meer. Het publiek grijpt naar het haar. Wat gebeurt hier? De plaatselijke helden krijgen klop. Leusink en JW weten elkaar goed te vinden en zorgen ervoor dat de opponent groggy naar de grond gaat. Bantam David timmert er aan de buitenkant op los, Rohan veegt zijn handschoen langs het blok. Blitz blokkeert. Dijkman vangt op. (1-2, 18-25)

Ronde 4 Knock-Out
Afmaken. “We gaan hier niet met 3-2 verlies naar huis”, pept onze interimcoach MetNils ons op. “Hout de concentratie vast”. Dosko laat de dekking zakken en al snel staan we met 1-7 voor. Met een uiterste krachtsinspanning wordt de onvermijdelijke knock-out uitgesteld. Meestal volgt een knock-out na een ultieme directe, een uppercut vol op het gezicht. Maar het is misschien nog vernederender als de laatste tik een klein oorvijgje is. Jan doet het. (1-3, 22-25)

Door ons samenspel komt overwinning.