English information page
vc Majella

Majella Beach 2023 in getallen

Items:

 • Dé getallen
 • Betalen met een Tikkie
 • Spelen op zaterdag
 • Nieuwe shirts
 • Saskia en Paul bij de BeachCo en Reijer gaat stoppen

Dé getallen

Ook dit jaar was het weer een groot succes op de beachvolleybalvelden in Zuilen. Het maakt mij altijd blij om zoveel spelers te zien spelen en dan blijven hangen voor de al-dan-niet-geheime borrel. Meer dan 70 leden hebben meegedaan met het beachen en daarnaast zijn de nodige introducees meegenomen naar het veld.

 • De drukste dag was 6 juni met 52 spelers. Dat was ook de eerste dinsdagavond.
 • De rustigste dag was op zaterdag 20 mei. Net 1 veldje vol. We gaan nog wel kijken of we dit volgend jaar weer gaan doen.
 • Geen volleybaldag was op 20 juni. Door de voorspellingen was het niet slim om te gaan spelen.

Als we kijken naar de teams, zijn er 2 die er met kop en schouders bovenuit steken. Dames 5 en Heren 3 zijn het vaakst vertegenwoordigd geweest. Eeuwige roem! In ieder geval tot volgend beach-seizoen. Aan de andere kant van de statistieken bevinden zich Dames 2 en Dames 6, op de voet gevolgd door Dames 3 en Dames 1. 

Dat Dames 5 en Heren 3 bovenaan staan, heeft te maken met de meest trouwe beachers:

 • Lotte (D5): 8 keer
 • Michel (H3): 8 keer
 • Maarten (H3): 8 keer

Maar de winnares is toch wel:

 • Marieke (D4): 10 keer

Daarnaast heeft zij het vaakst een introducee meegenomen, wel 5 keer. Dat leverde wel een gepeperde Tikkie op, maar was het zeker waard. Hulde Marieke!!

Betalen met een Tikkie

Over Tikkies gesproken: dit jaar konden we opnieuw gebruik maken van Tikkies. De Mollies van vorig jaar liepen niet zo soepel en kostten veel controlewerk. De nieuwe penningmeester Marit had de taak op zich genomen om de Tikkies te innen, wat heel fijn was voor de BeachCo. Ik hoop dat iedereen op dit moment betaald heeft, zodat het jaar goed kan worden afgesloten.

Er was een kleine plus ontstaan door de verhoging van de contributie en de hoeveelheid spelers. Zelfs na aftrek van de geheime borrel en de kosten van de velden, bleef er nog net genoeg over voor de aanschaf van 4 nieuwe ballen (dat mocht ook wel weer een keer) en een pompje (pffff).

Spelen op zaterdag

Om nog even op Spelen op zaterdag terug te komen. We moeten even kijken of we dit volgend jaar nog een keer gaan doen. De opkomst was beperkt en een hoop gesleur en getrek op om soms een veld vol te krijgen. Maar wie weet is er in 2024 meer behoefte aan. Dat zal tegen die tijd worden uitgevraagd.

Nieuwe shirts

Mocht je ze nog niet gezien hebben: De BeachCo heeft weer nieuwe shirts. De vertrouwde geel-met-blauw zijn na een aantal jaar ingeruild voor blauw-met-groen. Zo kunnen we er weer een paar seizoenen tegenaan.

Saskia en Paul bij de BeachCo en Reijer gaat stoppen

Dit jaar kregen we versterking van Saskia en Paul. Helaas heeft Reijer wel aangegeven te gaan stoppen. Wie weet komen er nog plekken vrij bij de leukste commissie van Majella. Dan kan je je opgeven via de enquête aan het einde van het seizoen.

Bedankt voor alle leuke middagen en avonden! Wij vonden het in ieder geval weer leuk om te doen. Blij met het BeachCo-team en met jullie. Tot volgend jaar.

De BeachCo

Lieuwe de Vries (H2)
Reijer van Oorspronk (H3)
Bas van Vliet (H2)
Erik Bijsterbosch (H3)
David Vermeulen (H4)
Jytte Kroeze (D6)
Annick Kuijpers (D5)
Saskia Koning (D5)
Paul Plazier (H4)