English information page
vc Majella

Majella Heren 1 slaat een brug naar het verleden

David (H1)

We moeten het vandaag eens hebben over onze vaderlandsche geschiedenis. En dan met name het stadhouderstijdperk. Dat tijdperk, ingegaan in 1581 met de beroemde “Plakkaat van Verlatinghe”, blijkt voor sommige heren van Majella een grote inspiratiebron. Met name Caspar de Robles (1527-1585) is momenteel hip.

Caspar, ook wel Billy in Artesie genoemd, is bij het grote publiek bekend als stadhouder van Friesland. Maar wat weinigen weten is dat hij de bedenker is van een nieuw soort haardracht: ‘de mat’. De mat is vervolgens de norm geworden voor het haar van alle andere stadhouders.
De mat is trouwens niet zomaar een kapsel. Nee, daar is vijf eeuwen aan gesleuteld. Een goede mat heeft een mooie glans en een dito krul. Rohan en Wouter kunnen andere leden van Majella nog veel meer vertellen over dit kapsel. Ze kunnen borstel-tips geven, puike adresjes voor brylcream etc. Naar verluidt ga je van een mat harder slaan (aërodynamica?) maar dat is niet zeker.

Nu weer terug naar het heden. Naar de rauwe werkelijkheid van een gure vrijdagavond in november. Het vlaggenschip stond voor een wedstrijd tegen Protos. Dit team heeft zich ingelaten met een timmermansbedrijfje als sponsor. Wij stelden daar Met Nils, uw meubel op maat, tegen over. Verschil moet er zijn.

Majella was weer eens compleet. Jan was na vier weken teruggekeerd uit de tropen, waar hij zachtmoedig was geworden. Hij stuurde het team namelijk elke week hele lieve olifantenfilmpjes. (De groepsapp is geen Hyves ofzo)

Bas arriveerde vlak voor de wedstrijd uit Las Palma. Bas had daar vulkanen gespot. Dijkman is weer terug van zijn blessure. (Wel heel toevallig dat na zijn herstel prompt twee ziekenhuizen failliet gingen).

Over de wedstrijd valt veel te vertellen, maar ik hou het zoals jullie inmiddels gewend zijn, kort. Protos werd opgerold in vier sets. 4-0, vijf punten voor Majella. We speelden met Ruiten, Rohan, Henri, Blitz, JW en Jan. Man of the match JW maakte aan het eind van elke set een blok en dan wonnen we. Protos had haar dag niet en speelde bij tijd en wijlen zeer pover. En dat is jammer omdat er veel potentie in dit team zit. Protos komt deze klap wel weer te boven. 

Aanstaande donderdag spelen we uit tegen Switch. Zij zullen op volle oorlogssterkte zijn en wij zullen onze huid aldaar duur verkopen.