English information page
vc Majella

Majella Heren 1 sluit 2018 in stijl af. Een terugblik.

David (H1)

Het eind van 2018 nadert. Tijd voor een terugblik op het afgelopen kalenderjaar. Het eerste volledige kalenderjaar van Heren 1 in de promotieklasse. Wie deed het goed, wie deed het beter? Wat was top en wat flop?

Waar de eerste maanden in de promotieklasse nog stroef verliepen, kregen we vanaf januari 2018 de smaak te pakken. De winterstop had ons goed gedaan. Er werd regelmatig met 4-0 gewonnen. Natuurlijk liepen we ook nog wel eens in het mes, maar dat was meer uitzondering dan regel. We eindigden het seizoen op een keurige vierde plaats.

Top 3 wedstrijden 2018
1. Majella – VVUtrecht 3-2. (april) Winnen van de latere kampioen. Met een uitstekende Vivi, Jan en Rohan aan de buitenkanten, goed blok op het midden en David op libero. VVU wankelde na deze wedstrijd, leken het kampioenschap te verspelen. Sowieso: winnen van Wilco: onbetaalbaar.
2. VV Dosko – Majella 1-3. (december) Winnen van de koploper. Uit in Stolwijk. Totaal verdiend. Goed samenspel en goede afwisseling van hard en slim spel.
3. Switch – Majella 1-3. (november) Eindelijk winnen van onze angstgegner Switch met een fabelachtige Fabian. 

In de zomer werd hard doorgetraind, Majella H1 was goed vertegenwoordigd op de beachvelden. We waren voorzichtig met de doelstellingen voor het nieuwe seizoen. Zouden we de vierde plaats kunnen evenaren of zelfs verbeteren? Veel zou afhangen van trainingsopkomst, hard werken en uitblijven van blessures. Het afscheid van Vivi deed ons veel verdriet, gelukkig blijft hij meetrainen en schitteren door aanwezigheid. Als vervanger werd Fabian gehaald als äußere Angreiffer van VC Ball auf dem Dach uit Wüppertal. Coach Bas was gescout door de woonbotenbond ‘Varen, Varen’ maar hij tekende een seizoen bij.

Top 5 mooie acties
1. Bovenhandse bal achter in de hoek. Bonder.
2. Beslissende prikbal van Jan tegen Dosko.
3. Driedubbele killblock van JW tegen VSTS.
4. Diagonaalaanval van Blitz tegen VVU.
5. Staffeltje tussen Leußink en Bonder.

September begon goed. We wonnen het Toverpottoernooi en versloegen in een zinderende vijfsetter Taurus in Houten. Na overwinningen tegen Sovoco en VSTS kregen we in VVU onze eerste tegenslag te verwerken. Het blessurespook klopte aan de deur, maar we deden niet open. We hadden alleen uit tegen VCV nog een beetje last van het spook, maar daarna waren we weer fit en wonnen we van Protos, Switch, Dosko, Timios en een kampeerclub voor cavia’s. VOC Maarssen was duidelijk een maatje te groot en de avond voor Enervo had Bonder teveel gezopen.

Top 3 bestellingen
1. Paaltje. Staat al jaren op 1 maar krijgt last van concurrentie.
2. Unit. Stijger van het jaar.
3. Bruin fruit (aldus Ruiten) met pinda (JW)

En dan tot slot een persoonlijke terugblik op de strijders van Heren 1. 

We beginnen met onze nestor Iprenburg.
Nils raakte in april geblesseerd (als je een biertje op zijn knie zette viel hij al om) maar heeft zich knap teruggevochten. Heeft onlangs een heel mooie nieuwe zaag gekocht, vraag hem eens om een foto, vindt ie leuk.  Ook zijn twintigste seizoen in Heren 1 een stabiele kracht, al is de concurrentie op het midden moordend. Zijn leerbedrijf bezorgt hem roem en hij is zelfs op RTL4 geweest. Hij gaat binnenkort Twans Huis verbouwen, wordt gefluisterd. Nils gaat bij Majella 1 als aanvoerder voorop in de strijd. Zijn schreeuw KOM OP inspireert het hele team. Is een goede scout van coaches.

JW, the lefty on the right side.
JW heeft zich het afgelopen jaar enorm ontwikkeld. Kan moeiteloos mee op dit niveau.
Liet zich vroeger nog wel eens verschalken door een spelverdeler, sluit nu eigenlijk altijd netjes aan. Heerlijke omloop prikbal. Is er eigenlijk altijd met trainen. Klaagt niet, een ideale teamgenoot. De kandidaat voor de pot jam. 

Blitz. De regenwisser uit Houten.
Blitz leeft voor vrouw, kinderen, werk en volleybal. Deze grote, vriendelijke reus uit Houten is de beste van het team. Als hij on fire is, dan loopt de set een stuk makkelijker. Soms maakt hij een fout. Dat valt op. Zijn pass is voor een midden heel degelijk. Kan ook uit de voeten op diagonaal (vooruit een setje…).

Onze toppers spelen dus op midden. Als we die weten te bereiken zijn we tot alles toe in staat. Leußink en Bonder verzorgen de aanvoer en dus gaan we met hen door.

Bonder. Het mysterie van Soestdijk.
Aan alles zie je dat Bonder vroeger heel hoog heeft gespeeld. Hij combineert techniek met spelinzicht met teamspirit met opofferingsgezindheid. Soms overschat hij zijn teamgenoten door wel heel strakke steken op buiten aan te bieden. Maar hé, wiens schuld is dat nou. Ze lopen maar wat harder 😉 Eén keer per jaar heeft Bonder kerstfeest en dan moet hij de dag erna eigenlijk niet volleyballen.

Leußink. De koning van de lange lijn.
Henri. Altijd lachen. Zit geen kwaad in die jongen. En met zijn oosterse humor zorgt hij voor een goede sfeer. Speelt het liefst warm met Wouter. Wouter woonde vroeger ook vlakbij Duitsland en is dus net als Henri gewend om altijd de grens in het vizier te houden. Henri’s opa heeft nog gevochten in de oorlog.
Henri is dik in de armen. Blokkeert iedereen de moeder en zorgt regelmatig voor een eenmansblok. Is de laatste tijd wel vaak op vakantie. Henri heeft een brief geschreven aan de Nevobo om het speelschema twee jaar vooruit vast te stellen, dan kan hij er om heen plannen. Naar verluidt heeft Ruiten deze brief ook ondertekend.

De passer-lopers zorgen voor een constante aanvoer aan de spelverdelers.

We beginnen met de al eerder genoemde Ruiten.

Onze meest ervaren buitenaanvaller. Martijn nodigt vaak familie uit bij de wedstrijden en dan stroomt heel Den Helder leeg om de wedstrijd te bekijken en daarna te chillen in zijn bubbelbad. Ruiten, die steeds meer op Marco van Basten gaat lijken (qua uiterlijk dan) is zichtbaar in een stabiele levensfase beland. Zijn kinderwens voltooid, studie afgerond en zijn carrière loopt voorspoedig. Hij staat op het punt directeur te worden van de flying doctors. Hij kent Brazilië inmiddels van binnen en buiten. Qua volleybalspel hoef je hem niets meer uit te leggen. Dat heeft trouwens toch geen zin, want Martijn speelt volledig op intuïtie. Zijn trekbal is gevreesd.

Rohan, matador I
Rohan is op stoom. Je merkt bijna niets meer van zijn overstap van de diagonaalpositie. Zijn pass wordt steeds constanter, zijn service is gevreesd. Blokkerend pakt hij zijn balletjes. Hij heeft lang gegoogled naar een nieuwe aanvalsvorm en denkt die gevonden te hebben in de bovenhandse duwstoot. Deze stoot schijnt in de Nepalese volleybalcompetitie vaak toegepast te worden; sommige teamgenoten trekken deze claim in twijfel. Rohan is gestopt met Bossaball en zijn totale focus op het volleybal is terug te merken op het veld. Rohan is een van de dragende spelers van dit team.

Fabian, de tovenaar van Tatabanja.
Fabian heeft een druk jaar achter de rug. Co-schappen, een vriendin, rubben, uitschakeling van Duitsland in de eerste ronde van het WK, het is niet niks. Zijn volleybalspel vertoont mede daardoor hoge pieken en soms wat dalen. Maar zijn pieken zijn noemenswaardig. Fabian springt hoog, slaat hard, smasht en prikt naar lieve lust. Is in december helaas opgeroepen voor militaire dienst maar komt begin januari weer fris en fruitig terug.

Vivi, de flying Delftman.
Vivi is wederom vader geworden. Heeft daarom tijd nodig. Voor zichzelf, voor zijn kinderen en Marijke, voor Sonos, voor zijn rug. Maar komt toch trainen en spelen. Waarvoor hulde. Kreeg een kleine terugslag tijdens de wedstrijd tegen VVU. Merkt dat zwemmen toch wel saai is. Wij hopen dat je volgend jaar gewoon weer mee gaat doen.

David, de stille kracht. (Bijdrage Bas)
David heeft zich in stilte ontwikkeld tot een van de dragende passers; hij eist van zichzelf het maximale in spel en voorbereiding. Deze voormalig gevangenis-predikant straalt een natuurlijke rust uit in zijn spel en helpt anderen stabiel te zijn. Maakt veel grappen over de lange haardracht van sommigen, dit is puur empathie. Als onderlegd theoloog weet hij wat er gebeurt als de lange lokken van deze Samsons afgesneden worden! Maar laat je niet voor de gek houden, want deze man kan ook bulderen op de buitenkant. Wie is er niet tot wanhoop gedreven door de diabolische David-bal (half ingehouden top-topspinbal op het 4-4 meterpunt, de harde bal met scherpe hoek en het slimme veegje via het blok. (Einde bijdrage Bas)

Tot slotte hebben we nog twee sloopkogels op de diagonaal.

Wouter, Matador II

Wouter is al maanden blessurevrij en dat is te merken. Hij lijkt bevrijd, aan zijn derde jeugd begonnen. Speelde een puike pot tegen Dosko. De Stolwijkse jongens en meisjes hebben een poster van Wouter boven het bed hangen. Dat komt natuurlijk ook door zijn wilde verschijning. Heeft een machtige slagarm, als hij volledig voor zijn aanval gaat is het niet te stoppen. Wouter is op en top professional. Gaat na de training en wedstrijd meestal direct slapen. We hopen op een blessurevrij vervolg in 2019.

Jan, de sportschoolhouder
Jan is goed en dat weet hij. Met zijn imposante verschijning zorgt hij voor knikkende knietjes bij de tegenstander. Timios bijvoorbeeld slaapt nog steeds slecht. Jan gaat naar eigen zeggen dagelijks trainen in de sportschool, zijn vriendin lachte raadselachtig om dat gegeven. Jan is op zijn best als hij zijn harde klappen afwisselt met slimme shotjes. Vind zelf dat dit beneden zijn stand is, maar wijkt af van dit standpunt als hij vindt dat dat moet. 

Dijkman, de omgebouwde buiten
De libero van dienst is Dijkman. Komt terug van een vervelende handblessure en dat is geen kattenpis. Groeit elke wedstrijd stap voor stap terug naar zijn oude niveau. Zijn vallende reddingen zijn vermaard. Brengt vrolijkheid en positiviteit mee het veld in. Dijkman speelt beter als zijn kinderen op een veilige plek op de tribune spelen. Erik weet alles van bouwprojecten, heeft een eigen huis gebouwd bij het Henschotermeer en besloot direct dit meer te omheinen met een hekwerk. Er mag niets door is zijn slogan, zowel binnen als buiten het veld.

De coach. Bas.
Wie kent hem niet. Heeft de lachers aan zijn kont. Is al weer drie seizoenen coach van Heren 1. Bereidt trainingen minutieus voor. Stimuleert ons door voortdurend oppeppende zinnen te schreeuwen tijdens de training. Is tijdens de wedstrijden rustiger geworden. Voerde hij voorheen bijna elke wedstrijd een verbale woordenstrijd met de tegenstander, dat is niet meer. Waarom, dat kan ik niet goed achterhalen. Zijn vriendin zit op boksen, wellicht is dat het. Bas gaat volgend jaar trouwen, maar dat ook een jaar later zijn. Die boot, die komt er.

Aan het eind van dit lange verhaal, wil ik jullie namens Majella Heren 1 al het beste wensen voor het nieuwe jaar. 

P.s. Dinsdag 8 januari staat de bekerkraker tegen VTC Woerden H1 op het programma. Aanvang 20.00 uur in de Galgenwaard.