English information page
vc Majella

Majella vecht in ‘Fantasie-Schlachtordnung’ naar punt.

David Tom

Terwijl heel Nederland genoot van een rustige, zonovergoten oktoberdag, bereidde Majella 1 zich in alle rust voor op het treffen met VVU. Hoewel “in alle rust”?

We hadden wat afwezigen in de persoon van Sjefke en Dijkman (vakantie) maar toen sloeg het noodlot toe. Wouter had een sterfgeval in de familie (sterkte Wouter) en Fabian moest de Afrikaanse varkenspest bekämpfen.

Gelukkig hebben we een brede selectie, dus nog geen man overboord. Totdat invaller Vivi bij het inslaan zijn kuit verrekte en zijn vervanger op dia Rohan het in de rug kreeg. Met nog 1 minuut voor de wedstrijd werd dit een improvisatie voor onze coach Bas. In het toilet van zijn oma hing vroeger de spreuk: “een vlieger stijgt pas op bij tegenwind” en daar handelde hij naar.

We begonnen met Blitz op diagonaal, Henri op spelverdeling, Coen op libero, JW en Nils op midden en Ruiten en David als hoekspeler. Blitz had toen hij 13 was voor het laatst op diagonaal gespeeld bij zijn oude club RoWiDo, maar dat was niet te merken. Door alle tegenslag was Majella toch een beetje van de kaart. VVU speelde een degelijke pot en zette Majella voortdurend onder druk. Hoe dat te doorbreken?

De omslag kwam in de derde set. Met een 4-2 opstelling probeerden we de tegenstander te verrassen. De tegenstander keek de ogen uit toen Bonder een staffel met Henri deed, gevolgd door prikkie naar rechts. Ondertussen werd aan de zijlijn Rohan klaargestoomd met een dubbele ibuprofen en Thaise massage. Zou er nog een happy end volgen?

In de vierde set werd het payback-time. Als een Rocky hadden we drie sets klappen opgevangen. En als een Lazarus stonden we op uit de dood. Ruiten en David sloegen op buiten punt na punt binnen. Blitz, vertrouwd op het midden, blokkeerde als een huis. Niet zomaar een huis, nee een kwalitatief goed huis uit het assortiment van Van Doorn Makelaardij. In het achterveld werden, onder leiding van Coen, alle ballen opgeveegd. Ook Rohan maakte ook zijn optreden en sloeg een paar ballen lekker door. JW frommelde de 24-21 binnen en toen VVU de laatste bal uit sloeg was het feest compleet.

Volgende week is er geen wedstrijd, dus kunnen we de blessures goed verzorgen. Over twee weken spelen we uit bij VCV. Daar hebben we goede herinneringen aan van vorig jaar, dus als u zin heeft in een leuke wedstrijd, kom dan 20 oktober naar Veenendaal.