English information page
vc Majella

Nieuwsbrief 2 seizoen 2020-2021

Beste leden van Majella,

Het seizoen 2020-2021 staat bijna voor de deur, dus hierbij sturen we jullie de 2e nieuwsbrief van dit seizoen. In deze nieuwsbrief vind je informatie over de start van de trainingen, het trainingsschema, de schoenen pasavond en het toverpot toernooi!Veel leesplezier!

Belangrijke data

4 en 11 augustus: Trainingen in sporthal Hoograven
18 augustus: 1e trainingen in Galgenwaard
22 augustus: Majella Beachtoernooi
begin september: Definitieve teamindeling
1 september: Schoenenpasavond
5 september: Vrijwilligersuitje
12 september: Toverpot toernooi
18 september: 1e wedstrijden
25 september: 1e thuisavond
22 december: Mixtoernooi

Trainers

Het is de TC gelukt om bijna voor ieder team een of meerdere trainers/coaches te vinden. Hieronder zie je van wie jij dit jaar training krijgt en wie je gaat coachen (staat er geen coach achter dan zijn de trainers zowel trainer als coach).H1: Jeroen Loopstra
H2: Rohan
H3: Inge en Miriam
H4: ?
D1: Peter R en Ruben
D2: Jan F en Erik D (coach: Ilonka)
D3: Petra
D4: Remco
D5: Nils B (coach Sonja)
D6: Bart en David VZoals jullie kunnen zien hebben we voor aankomend seizoen voor H1 een nieuwe trainer van buiten Majella kunnen regelen. Zijn naam is Jeroen Loopstra en hij speelt zelf bij Boni. Jeroen, welkom bij MajellaOok kunnen jullie zien dat we voor Heren 4 nog op zoek zijn naar 1 of 2 mensen die training willen geven of willen coachen. Gezien het trainingsschema zoeken we deze trainer uit D1, D3, D4, D6 of H1
Mocht je dit samen met iemand willen doen dan horen wij het graag. Stuur een mailtje naar de TC of spreek 1 van ons aan op het zand of in de zaal

Trainingen 4 en 11 augustus

Omdat we aan het eind van het seizoen eerder zijn gestopt met trainen heeft de TC geen mogelijkheid gehad voor selectietrainingen.
We gaan daarom dit seizoen eerder beginnen met trainen zodat er de mogelijkheid is voor nieuwe potentiële leden om mee te komen trainen en we voor 1 september de definitieve teamindeling rond kunnen hebben. We verwachten zoveel mogelijk mensen op de trainingen om de potentiële nieuwe leden een goed beeld van Majella te laten krijgen,  daarnaast is het fijn als teams mee kunnen denken wie het beste in het team past.Helaas kunnen we deze 2 dinsdagen nog niet in de Galgenwaard terecht, maar we hebben een goed alternatief gekregen van de gemeente, namelijk sporthal Hoograven.Het trainingsschema voor 4 en 11 augustus is als volgt:

4 augustus

20:00: D2 (Jan F/Erik D), D5 (Nils/Sonja), H2 (Rohan), H3/H4 (Inge/Miriam)
21:30: D1 (Peter/Ruben), D3 (Petra), D4 (Remco) en D6 (Bart)

11 augustus

20:00: D1 (Peter/Ruben), D3 (Petra), D4 (Remco) en D6 (David)
21:30: D2 (Jan F/Erik D), D5 (Nils/Sonja), H2 (Rohan), H3/H4 (Inge/Miriam)

Alle teams krijgen van hun teammanager nog een mail over de corona maatregelen die gelden in de sporthallen.

Zaalwacht

Op trainingsavonden zorgt de zaalwacht aan het eind van de avond dat er weer net zoveel ballen in de ballenkast teruggaan als er aan het begin van de avond uit zijn gehaald. Dit wordt genoteerd aan de binnenkant van de kastdeur. Ieder team heeft een sleutelhouder van de ballenkast en is dus zelf verantwoordelijk voor de ballenkast als het team zaalwacht heeft. Voor de ballen van hal 3 staat een aparte kast achterin hal 3, waarvan de sleutel in de kast bij hal 1/2 hangt. Of jouw team zaalwacht heeft kan je in terugvinden in het trainingsrooster, waar de zaalwacht met oranje is gearceerd.

Trainingsschema

Vanaf 18 augustus trainen alle teams weer in zaal 2 en 3 van sportcentrum Galgenwaard afwisselend om 20:00 en 21:30. Je kunt het trainingsschema terug vinden op de website en downloaden als pdf. Ook is het mogelijk om je trainingen automatisch in je agenda te zetten.

 

Teamindeling/spelers gezocht

Begin juni is de concept teamindeling gecommuniceerd. Hier stonden nog een aantal vacatures in en tijdens de zomerperiode zijn er nog een aantal vacatures ontstaan. In augustus komen er dus weer potentiële nieuwe leden meetrainen met diverse teams. De teams en trainers worden hierover ingelicht door de teammanager.
Begin september hopen we dan de definitieve teamindeling te kunnen maken.We zijn nog op zoek naar middenaanvallers voor H3 en H4. Ken je nog een oud teamgenoot, beachpartner of een naar Utrecht verhuisde kennis met minimaal promotieklasse niveau die goed bij Majella zou passen, neem dan contact op met Petra of Lotte, de teammanagers van H3 en 4.

Ballen en sleutels

De TC wil graag op 4 en 11 augustus van alle teams de ballentassen controleren (helaas is ook dit niet gelukt aan het eind van het seizoen). Bij Majella heeft elk team een eigen ballentas en ieder team is verantwoordelijk dat de zes ballen en ballentas aan het eind van het seizoen weer compleet worden ingeleverd bij de TC. Lukt dit niet dan moet het team zelf de missende materialen vergoeden.Als het goed is, is er in ieder team iemand met een sleutel van de ballenkast. Mocht dit niet zo zijn, neem dan even contact op met de TC.

Majella Beachshirt

Wil jij ook zo’n kek Majella Beachshirt? Vul je naam en maten dan even in op tabblab “Beachshirt”. Wij zorgen dan dat er op het toernooi een shirt voor je klaar ligt. Kosten circa 22,50 euro, betaling achteraf per Tikkie.

Vanuit de beachcommissie

Hier een kleine update van de Beachco! Ten eerste vinden we het geweldig dat er zovelen van jullie op de dinsdagavond zijn komen beachen en wat zijn er geweldige rally’s gespeeld! Daarnaast onze dank voor de medewerking aan de helaas noodzakelijke tijdelijke regels. Maar we hebben ook nieuws voor de komende tijd!

  • Vanaf 1 juli zijn de regels versoepeld en mag er weer ouderwets geblokt, bij het net aangevallen en vieze korte balletjes gespeeld worden!
  • Wel blijven de standaard regels van kracht, blijf je inschrijven via het formulier en als je ziek bent, blijf thuis. Handen schudden is nog niet toegestaan, ook voor en na de potjes geldt nog steeds de 1,5 richtlijn.

Beachtoernooi

Ook dit jaar organiseren wij het Majella Beachtoernooi! Wie wordt er dit jaar BeachKoningin of BeachKoning en wint de beker en misschien nog wel belangrijker, wie wint de pot jam..!

  • Zaterdag 22 augustus, aanvang 13.30, einde 18.00. Je kan je inschrijven via het online inschrijvingsformulier op tabblad “Beachtoernooi 22-8”. Mocht je geen toegang hebben stuur dan even een mailtje aan beach@vcmajella.nl
  • Drank is BYO, wij zorgen voor een grote bak met ijs voor koeling! (graag alleen blik, geen glas i.v.m. beheerder) Ook dit jaar zullen de mannen van Eminent Boys ons voorzien van de nodige frituur happen!
  • De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en liggen tussen de 5 en 10 euro, verrekening achteraf per Tikkie.
  • Aangezien wij op de beachavond ook allemaal met elkaar spelen doen we dat op het toernooi ook! Je speelt met wisselende partners (m/m, v/v) 5-6 wedstrijden en we houden de punten bij die je in elke wedstrijd scoort. De man en de vrouw die de meeste punten scoren zijn de winnaars.

 

Beachen in augustus

Dit jaar beginnen de trainingen in de zaal eerder dan normaal, namelijk op 4 augustus, om de TC en de nieuwe leden de tijd te geven die wij aan het eind voor het vorige seizoen tekort kwamen.  De TC heeft hard gewerkt om dit mogelijk te maken en VC Majella heeft hier extra zaalruimte voor gehuurd. Wij gaan er dan ook vanuit dat spelers die in een selectie procedure zitten of teams die potentiële nieuwe leden krijgen om mee te trainen, zich op 4 augustus in de zaal melden voor een extra goede start van het seizoen. Het is natuurlijk wel zo leuk om die nieuwe spelers goed te verwelkomen!

Mocht er blijken dat er te weinig spelers zijn in jouw team voor een training, neem dan even contact op met de TC om dit te bespreken. Misschien kan je met een ander team meedoen, als dat niet kan ben je welkom op de beachvelden. Op 4 en 11 augustus zullen er dus minder leden zijn dan normaal en wordt er gebeacht volgens het oude schema. Dus dan starten we rond 19.00 in 1 shift, maar schrijf je wel in!

Tot op het zand en groeten van de Beachco!

Toverpot toernooi  12 september

Dé ultieme kans om met je (nieuwe) team oefenwedstrijden te spelen voordat de competitie losbarst, vind je bij het Toverpot toernooi. Zet zaterdag 12 september in je agenda en schrijf je gelijk in! Toverpot is het jaarlijkse openingstoernooi op niveau voor Utrechtse volleybalverenigingen in de Galgenwaard. Voor meer informatie en inschrijven ga je naar  www.toverpottoernooi.nl.

 

Mailgroepen

De mailgroepen zijn aangepast naar de concept teamindeling. Deze kun je dus weer gebruiken met je team om afspraken te maken over bijvoorbeeld het Toverpottoernooi.
De mailgroepen zien er als volgt uit: H1@vcmajella.nl, H2@vcmajella.nl, enz.

Ook dit jaar kan je weer goedkoop nieuwe schoenen kopen.
Volleybaldirect is op dindag 1 september aanwezig in de Galgenwaard.
Majella krijg 5% van het totale aankoopbedrag van iedereen te besteden bij Volleybaldirect.