English information page
vc Majella

Nieuwsbrief 2 – seizoen 2022-2023

Beste leden van Majella,

Hierbij alweer de 2e nieuwsbrief van het seizoen 2022-2023.Ondanks dat veel Majella leden nog op vakantie zijn wordt er achter de schermen al weer van alles geregeld door de diverse commissies en het bestuur, zodat we goed voorbereid het nieuwe seizoen in kunnen gaan. In deze nieuwsbrief kan je lezen wat je allemaal kan verwachten. Je vind hierin belangrijke data om in je agenda te zetten, de link naar het trainingsschema, informatie over wedstrijdavonden, het beachtoernooi en het Toverpottoernooi.Veel leesplezier!

Belangrijke data

16 augustus: 1e trainingen
20 augustus: Majella beachtoernooi
begin september: definitieve teamindeling
10 september: Toverpot toernooi
16 september: 1e wedstrijden
23 sep – 15 okt: WK Volleybal vrouwen in NL
30 september: 1e thuisavond met openingsfeest

Trainers

Ook dit seizoen is het de TC gelukt om bijna voor elk team een trainer te vinden. We zijn alleen nog op zoek naar iemand die samen met Erwin dames 6 training wil geven. Bij voorkeur iemand uit D3, D5 of H4, maar uit H2 of H3 kan ook. Lijkt je dit leuk? Laat dit dan even weten aan iemand van de TC.

Hieronder kan je zien wie dit seizoen onze teams tot grote hoogte gaan brengen:
H1: Peter Retera
H2: Rohan
H3: Inge en Miriam
H4: Anna en Lianne
D1: Michel
D2: Ruben (trainer) en Ilonka (coach)
D3: Petra
D4: Christian en Roy
D5: Nils Bonder (trainer) en Sonja (coach)
D6: Erwin Simons en ?????

Trainingsschema

16 augustus starten we weer met trainen in de zaal. Ook dit jaar trainen alle teams afwisselend om 20:00 en in 21:30.
Je kunt het trainingsschema terug vinden op de website en downloaden als pdf. Ook is het mogelijk om je trainingen automatisch in je agenda te zetten.

Zaalwacht

Op trainingsavonden zorgt de zaalwacht aan het eind van de avond dat er weer net zoveel ballen in de ballenkast teruggaan als er aan het begin van de avond uit zijn gehaald. Dit wordt genoteerd aan de binnenkant van de kastdeur. Ieder team heeft een sleutelhouder van de ballenkast en is dus zelf verantwoordelijk voor de ballenkast als het team zaalwacht heeft. Voor de ballen van hal 3 staat een aparte kast achterin hal 3, waarvan de sleutel in de kast bij hal 1/2 hangt. Of jouw team zaalwacht heeft kan je in terugvinden in het trainingsrooster, waar de zaalwacht met oranje is gearceerd.

Ballen

Per team worden er 6 team-ballen en een tas uitgegeven voor bij de trainingen en uit-wedstrijden. Jullie zijn zelf verantwoordelijk om deze ballen bij elkaar te houden en aan het einde van het jaar weer in te leveren. Mocht het voorkomen dat er één of meer ballen missen, dan zullen deze op kosten van het team worden aangeschaft. De kosten hiervoor liggen rond de 50 euro per bal. Dus wees zuinig op je ballen!
Mocht je merken dat een bal van minder kwaliteit aan het worden is, kan je deze in overleg met de TC omwisselen voor een nieuwe. De bal wordt dan door de TC uitgereikt.

Sleutels van de ballenkasten

Mocht je iets uit ballenkasten willen halen, zoals ballen (duh..), trainingsmateriaal of de pomp, dan is het wel handig om een sleutel te hebben. Het gaat dan om de rechter kast. Daarin hangen namelijk ook de sleutels van de linkerkast (m.n. trainingsmateriaal en de karretjes) en de sleutel van de kast beneden. Trainers en aanvoerders kunnen een sleutel opvragen bij de TC. Vraag eerst wel even binnen je team of er niet al toevallig een sleutel is. Je betaalt geen borg o.i.d., maar het kost de vereniging wel 5,50 per sleutel die kwijt raakt.

Teamindeling/Spelers gezocht

In de zomer zijn er nog een aantal gaten gevallen in diverse teams. De trainingen in augustus zullen dus gebruikt worden om potentiële nieuwe leden mee te laten trainen of enkele Majella leden met een team hoger mee te laten trainen. Begin september hoopt de TC definitieve teamindeling rond te kunnen sturen.
Als je vragen hebt over de teamindeling kan je contact opnemen met je teammanager.

Net als voorgaande jaren zijn we bij de heren nog op zoek naar versterking op midden. Mocht je nog iemand weten neem dan contact op met de TC.

Handige links

Concept wedstrijdschema

De Nevobo heeft het concept wedstrijdschema gepubliceerd. Let op, dit is echt nog een concept, wedstrijdsecretarissen van alle verenigingen hebben nog tot 1 september om hier wijzigingen in aan te brengen.
Ook bij Majella moeten nog kijken naar het thuisavondschema, er wordt dus nog geschoven met de tijden en velden op een avond om te zorgen dat elke team een coach en scheidsrechter heeft. De nieuwe wedstrijdsecretarissen (Ilonka en Tamara) gaan 15 augustus aan de slag met deze puzzel. Als de puzzel gemaakt is wordt dit aangepast op de Nevobo site en zal het schema te vinden zijn op onze eigen website.

Feestcommissie

Hoi allemaal,

We weten dat iedereen bij Majella wel houdt van een goed feestje! Zeker na alle covidjaren is het weer tijd voor nieuwe activiteiten en gezelligheid. We hebben er zin in om hiervoor weer aan de slag te gaan, maar daar kunnen we wel nog wat hulp bij gebruiken! We zoeken nog 2 nieuwe leden. Dus kom JIJ ons dit jaar versterken? Spreek ons een keer aan of stuur een berichtje.
Tot snel!
Aju paraplu,

Anna Marije (D6) en Anne (D2)

Beachcommissie

Aloha Majella!

Wat een geweldig Beach seizoen hebben we tot nu toe weer gehad en de vooruitzichten blijven goed! Elke dinsdag weer topcondities, zelfs tijdens de Sahara-avond hebben we nog flinke rally’s gespeeld, met extra drinkpauzes, dat dan weer wel… Allemaal bedankt voor jullie enthousiasme, en we hopen jullie de komende dinsdagen nog te zien, lekker ballen en alvast een beetje fit worden voor de zaal. We sluiten zoals altijd het Beach seizoen af met het toernooi, wie winnen dit jaar de wisselbekers en, niet onbelangrijk, wie wint dit jaar de felbegeerde pot Utrechtse jam voor MVP??. Het toernooi valt dit jaar op 20 augustus, afgaande op de vorige edities belooft ook dit toernooi weer een groot succes te worden dus schrijf je snel in!

1.       Zaterdag 20 Augustus, verzamelen 13.30, start 14.00, einde circa 17.00. Je kan je inschrijven via het online inschrijvingsformulier op tabblad “Beachtoernooi 20-8”. Mocht je geen toegang hebben stuur dan even een mailtje aan beach@vcmajella.nl.

2.       Inschrijving o.v.v. naam en team (en eventueel email), ter plekke maken we een indeling. We spelen in principe m/m, v/v, en iedereen speelt met elkaar tegen elkaar. Per potje heb je dus een nieuwe partner en nieuwe tegenstanders, kunnen we elkaar nog beter leren kennen. Diegene met de meeste punten wint het toernooi, dus elke rally en elk punt telt! Mocht de wedstrijd eindigen in meer dan 21-19 dan ontvangt de winnaar maximaal 21 punten en de verliezer 19.

3.       Drank is BYO, wij zorgen voor een grote bak met ijs voor koeling! (graag alleen koude J blikken, geen glas i.v.m. risico op splinters). Ook deze keer zullen er een aantal verrassingshappen geserveerd worden (ook vega). Na afloop kunnen we de avond als vanouds voortzetten bij Eminent Boys, met drankjes en beats door DJ Rob!

4.       De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en liggen tussen de 5 en 10 euro, verrekening wordt achteraf gedaan en meegenomen in de eindafrekening voor het hele Beach seizoen.

Tot op het zand, de Beachco!

35° en knallen!

Toverpot toernooi

Ook dit jaar heb je weer de mogelijkheid om je met je team te goed voor te bereiden op de competitie. Zaterdag 10 september is weer het openingstoernooi voor alle Utrechtse verenigingen. Er worden 3-kampen gespeeld in de ochtend en in de middag en vanaf 18:00 zijn er 2 demo wedstrijden van vvUtrecht dames 1. En ’s avonds wordt er natuurlijk als vanouds afgesloten met een feest. Inschrijven kan op: www.toverpot.nl

Nieuwe volleybalschoenen nodig?

Helaas is er dit jaar geen schoenenpasavond op een dinsdag, maar niet getreurd! Je kunt goedkoop je nieuwe volleybalschoenen kopen op het Toverpot toernooi.

Smoelenboek en Ledenadministratie

Benieuwd waar je teamgenoten wonen of een telefoonnummer nodig van een leuke dame of heer? In het ledengedeelte staat het smoelenboek met alle contactgegevens.

  • Inlognaam: Deze is ooit naar je gestuurd via de mail. Het is in principe je voornaam met een hoofletter, bijvoorbeeld Arianne. Als er meer mensen binnen de vereniging met dezelfde voornaam zijn is het je voornaam met een hoofdletter met daarachter de 1e letter van je achternaam. Dus in we hebben bijvoorbeeld KarinB en KarinL.
  • Wachtwoord: Deze zat in dezelfde mail als je inlognaam. Maar mocht het toch zo zijn dat je deze kwijt bent dan kan je de optie aanklikken ‘Wachtwoord vergeten, klik hier om te resetten’ en je krijgt een nieuw wachtwoord toegestuurd. Vink ook het vakje ‘ingelogd blijven’ aan en je kan iedereen van Majella appen, bellen of een mooie kaart sturen.
  • Ben je een echte digibeet? Neem contact op met onze webmaster David.

Kijk ook direct in het smoelenboek of al je gegevens nog kloppen. Ben je verhuisd of heb je een nieuw telefoonnummer, geef het dan door aan de ledenadministratie.