English information page
vc Majella

Nieuwsbrief 3 seizoen 2020-2021

Beste leden van Majella,

Hierbij sturen we jullie alweer de 3e nieuwsbrief van het seizoen 2020-2021. In deze nieuwsbrief vind je de definitieve teamindeling, informatie over wedstrijdavonden, sleutels en ballen, en nog veel meer. Het blijft natuurlijk allemaal een beetje spannend hoe dit seizoen gaat verlopen. Wat we al wel weten dat we voorlopig geen feesten kunnen houden, de activiteiten commissie moet dus op zoek naar corona-proof activiteiten.

Over ruim een week beginnen de eerste officiële wedstrijden weer en in elke hal en bij elke verenigingen zullen er aangepaste Corona-regels gelden. Kijk vóór een uitwedstrijd op de website van de gastvereniging, hier zou informatie moeten staat over de Coronaregels. We zijn op dit moment samen met Boni en VVU bezig met het ‘Galgenwaardprotocol’. Deze komt aanstaande week ook op de Majellasite te staan met verwijzingen naar de Nevobo-protocollen. In hoofdlijnen komt dit op het volgende neer, maar dit geldt eigenlijk ook voor de uitwedstrijden:

– Kom omgekleed naar de sporthal en douche thuis.
– Kom niet te vroeg naar de sporthal voorafgaand aan je wedstrijd.
– Wacht buiten, in de centrale hal, op de tribune of in de kantine tot je veld vrij is.
– Verlaat de wedstrijdzaal ook zo snel mogelijk na je wedstrijd tenzij je nog een taak hebt.
– Houdt buiten het veld, maar dus ook als coach en wisselspeler, zoveel mogelijk afstand van elkaar.
– Geblesseerde of zwangere spelers en toeschouwers kunnen vanaf de tribune toekijken.
– Achter de teltafel is helaas maar plaats voor één teller, dus zorg dat je weet hoe dwf werkt.
– Volg altijd de aanwijzingen van de zaalwacht en/of beheerder op.

Veel leesplezier en succes met de eerste wedstrijden!

Belangrijke data

12 september: Toverpot
18 september: 1e wedstrijden
25 september: 1e thuisavond
28 oktober: najaars ALV
22 december: Mixtoernooi

Najaars-ALV: 29 oktober

Woensdagavond 28 oktober is de najaars ALV, noteer hem allemaal vast in de agenda! Deze ALV zal digitaal zijn. Meer informatie volgt te zijner tijd.

Vacatures bestuur (wedstrijdsecretaris en ledenadministrateur)

Het bestuur is op zoek naar twee personen die vanaf de najaars-ALV de rol van wedstrijdsecretaris of ledenadministrateur binnen het bestuur willen overnemen. Naast de eigen taken heb je ook een stem in andere zaken die spelen binnen de vereniging. Je vergadert ongeveer één keer per twee maanden. Dit is een interessante, maar vooral erg gezellige vergadering waarbij ook altijd koekjes en drankjes aanwezig zijn.

Wedstrijdsecretaris

De naam zegt het al; je houdt je als wedstrijdsecretaris bezig met alle te spelen wedstrijden van de teams van Majella. De belangrijkste en meest tijdrovende taak van de wedstrijdsecretaris is de puzzel rondom de thuisavonden. Dit doe je voorafgaand aan het seizoen. Je puzzelt dan, samen met de scheidsrechterscoördinator en de TC, het thuisavondschema in elkaar. Deze ligt dus voor dit seizoen al voor je klaar! Gedurende het seizoen ben je aanspreekpunt voor het wijzigen van wedstrijden, zowel uit als thuis. Je communiceert dus veel met de aanvoerders van de teams en met wedstrijdsecretarissen van andere verenigingen. Aan het eind van het seizoen zorg je ervoor dat de teams weer worden ingeschreven voor volgend seizoen, en dan start in augustus de cyclus weer opnieuw! Voor meer informatie over de functie van wedstrijdsecretaris kun je Lieke aanspreken in de zaal of een mail sturen naar wedstrijdsecretaris@vcmajella.nl

Ledenadministrateur

De belangrijkste taken van ledenadministrateur zijn het in- en uitschrijven van leden en het bijhouden van het ledenbestand. Daarbij heb je een leuke samenwerkingsrelatie met de TC. De ledenadministrateur heeft twee periodes waarin het druk is. Dit is het begin van het seizoen (wanneer nieuwe leden zich inschrijven) en aan het einde van het seizoen (wanneer leden zich uitschrijven en nieuwe leden zich inschrijven). Ook houd je je bezig met het AVG-beleid van de vereniging. Voor meer informatie over de functie van ledenadministrateur kun je Sietske aanspreken in de zaal of een mail sturen naar ledenadministratie@vcmajella.nl

Lijkt een van deze rollen je wat? Stuur dan een mail naar bestuur@vcmajella.nl of benader één van de bestuursleden en geef daarin jouw voorkeur aan.

Oproep: razende reporter

Het lijkt ons als communicatie commissie leuk om de digitale aanwezigheid van Majella vergroten. Wat is daar een betere manier voor dan Majella te promoten op Instagram!? We zijn hiervoor op zoek naar iemand (of meerdere mensen) die het leuk vindt/vinden af en toe Instagram stories te maken op het account van Majella (bijvoorbeeld tijdens thuisavonden). Wellicht kun je ook af en toe iets plaatsen op een van de andere social media van Majella. Lijkt dit jou wel wat? Neem dan contact op met de coco!

Nieuws van de activiteitencommissie

Aan ons de schone taak om het komende jaar activiteiten te organiseren, waarbij we werken aan een (flexibel) activiteitenprogramma wat binnen de gestelde kaders past. Dit betekent ook dat we de jaarlijkse ‘vaste prik’ in een nieuw jasje gaan steken. Wij zijn er mee bezig, met het volle vertrouwen dat er alsnog mooie activiteiten aan gaan komen. Houd de agenda dus in de gaten!

Wedstrijden

Spelregeltoets nieuwe leden

Bij Majella moeten alle leden die competitie spelen de spelregeltoets gemaakt hebben om aan wedstrijden te mogen deelnemen
Deze toets kun je online maken en zodra je de toets gehaald hebt, wordt dit automatisch verwerkt in de administratie van Majella. Je kan de toets hier vinden.

Digitaal wedstrijdformulier

Ook dit jaar wordt er weer gebruik gemaakt van het digitalal wedstrijdformulier (DWF). Zorg als aanvoerder dat ruim voor de wedstrijd het formulier is ingevuld en als teller dat je weer even gekeken hebt hoe het ook al weer werkt. Dan kunnen de wedstrijden op tijd starten.

Invallen

Invallen bij een ander team of invallers vragen voor je eigen team is mogelijk, maar laat de aanvoerder altijd overleggen met Petra voordat de wedstrijd is. Dit om vastspelen bij een hoger team te voorkomen.
Ook zijn er dit jaar weer een aantal mensen lager ingeschreven, zodat deze aan het begin van het seizoen met een lager team kunnen meespelen.

Fluiten en tellen

Elk team heeft van Fanny een mail gekregen met welke wedstrijden je met jouw team de 1e helft van het seizoen moet fluiten en tellen. Verdeel deze beurten en stuur het schema dan terug naar Fanny. Je kunt het totale schema terug vinden op de website. Kun je echt niet fluiten of tellen op de dag dat je staat ingedeeld, probeer dan binnen je eigen team te ruilen. Kom je er echt niet uit?
Neem dan contact op met Lieke (tellers) of Fanny (scheidsrechters).

Zaalwacht

Thuisspeelavond

Op thuisspeelavonden heeft een team dat laat speelt de zaalwacht.
Taken van de zaalwacht op een thuisspeelavond:

  • Om 19:00 aanwezig zijn met tenminste 5 mensen
  • Klaarzetten van de velden en op hoogte hangen van de netten
  • Teltafels en stoelen klaarzetten
  • Tablets uit de kast pakken, opstarten en wedstrijden openen (voor het dwf)
  • Banner uit de kast pakken en in de ontvangst hal zetten en hierop het wedstrijdschema ophangen
  • In de gaten houden of alle wedstrijden een scheidsrechter en teller hebben en dat de 1e ronde op tijd begint.
  • Opruimen van de hal aan het eind van de wedstrijdavond

Trainingsavond

In het trainingsrooster kan je zien welk team er zaalwacht heeft (oranje gearceerd). Op trainingsavonden zorgt de zaalwacht aan het eind van de avond dat er weer net zoveel ballen in de ballenkast teruggaan als er aan het begin van de avond uit zijn gehaald.

Aan het begin van de training is er dus geen zaalwacht, maar het verzoek aan degene die het eerste ballen pakt om dit meteen voor alle velden te doen, wel zo sociaal!

Graag noteren hoeveel ballen eruit worden gehaald en in worden gedaan aan de binnenkant van de kastdeur. Voor de ballen van hal 3 staat een aparte kast achterin hal 3, waarvan de sleutel in de kast bij hal 1/2 hangt.

Handige links

TC

Definitieve teamindeling

De TC is bezig met de laatste loodjes voor de teamindeling. De definitieve teamindeling is hieronder te vinden. Bovenaan staan de trainers/coaches en onderaan vind je de meetrainers. Zoals jullie kunnen zien zijn we voornamelijk nog op zoek naar mannen voor heren 3 en 4 op de middenpositie. Mocht je nog iemand weten laat ze dan contact opnemen met de TC of het formulier op de website invullen.

D1 D2 D3 D4 D5 D6
Peter/Ruben Jan/Erik/Ilonka Petra Remco Nils/Sonja Bart/David
Aline Anne Iris K Annelies Anne-Lotte Anna Marije
Esther K Annemiek Irma Eva Annick Doris
Inge Daphne Ivette Ilonka Fanny Esther M
Jente Femke Jorinke Janneke Jessy Ineke
Linda de H Iris V Manon Josha Klaartje Jytte
Lyanne Lieke Maresa Karin B Lisette Lianne
Miriam Miranda Marjolein Linda N Malou Linda M
Myron Nienke Rosan Marieke Nadine Lonneke
Nicole Noortje V Rosanne Marinka Sietske Lotte
Noortje B Petra Saskia Martine Svenja Mandy
Patricia Sanne V Sonja Sanne A Tinka Sanne H
Suzanne K Tamara vacature lib Sanne G Vera Soeria
Kim Milou Dani Lucrezia Karin L
Eline Renée Bernedette
Iris T
H1 H2 H3 H4 Slapend
Jeroen L Rohan Inge/Miriam Maresa
Daniël Arjen Bart Daan Marije
David T Bas Eric Pieter David Linda P
Erik D Bram Erik B Erwin Charlotte
Henri Coen Maarten Freddy Arianne
Jan F Jacob-Jan Maikel Marco
Jan Willem Jan B Mark B Mark P
Martijn B Joost Mathias Olaf
Martijn R Lieuwe Michiel Paul
Nils B Martin Reijer Peter H
Nils I Peter R Remco Wijnand
Rohan Ruben Sander vacature mid
Wouter Thomas vacature mid vacature mid
Ammo Stefan Roy Friso
Jeroen W

Teammanagers

Ook dit seizoen heeft elk team weer een teammanager. Dit is voor jouw team het aanspreekpunt binnen de TC. Hieronder kan je vinden wie teammanager is van welk team.

D1: Stefan
D2: Stefan
D3: David
D4: Daphne
D5: Maresa
D6: Jente
H1: Daphne
H2: Petra
H3: Jente
H4: Lotte

Ballen

Per team zijn er 6 team-ballen en een tas uitgegeven voor bij de trainingen en uit-wedstrijden. Zoals jullie, als het goed is al weten, zijn jullie zelf verantwoordelijk om deze ballen bij elkaar te houden en aan het einde van het jaar weer in te leveren. Mocht het voorkomen dat er één of meer ballen missen, dan zullen deze op kosten van het team worden aangeschaft. De kosten hiervoor liggen rond de 50 euro per bal. Dus wees zuinig op je ballen!
Mocht je merken dat een bal van minder kwaliteit aan het worden is, kan je deze in overleg met de TC omwisselen voor een nieuwe. De bal wordt dan door de TC uitgereikt.

Sleutels van de ballenkasten

Mocht je iets uit ballenkasten willen halen, zoals ballen (duh..), trainingsmateriaal of de pomp, dan is het wel handig om een sleutel te hebben. Het gaat dan om de rechter kast. Daarin hangen namelijk ook de sleutels van de linkerkast (m.n. trainingsmateriaal en de karretjes) en de sleutel van de kast beneden. Trainers en aanvoerders kunnen een sleutel opvragen bij de TC. Vraag eerst wel even binnen je team of er niet al toevallig een sleutel is. Je betaalt geen borg o.i.d., maar het kost de vereniging wel 5,50 per sleutel die kwijt raakt.

Zoals al per mail bekendgemaakt, wordt er komend seizoen een trainersschool opgericht door Scherp Volleybal. Zij gaan 8 cursussen in Utrecht aanbieden en nog diverse in andere regio’s. Dit is een cursus over het geven van trainingen en heeft per cursus een verschillend aandachtspunt. Als je 4 cursussen volgt, dan kan je ook je trainersdiploma (VT2) halen! Bij deze cursussen is iedereen welkom, dus ook niet-trainers. Deze cursus wordt geheel betaald door Majella, dus is voor jullie gratis. De cursus wordt aangeboden aan verschillende verenigingen in regio Utrecht. Majella heeft dit samen met Boni mede georganiseerd en daarom krijgen onze leden op de eerste 4 cursussen voorrang. Je kan je per cursus inschrijven, dus er is geen verplichting aan de hoeveelheid te volgen cursussen.

De planning ziet er als volgt uit:-        24 september: gymzaal van Bijnkershoeklaan.
Onderwerp: Trainingsvoorbereiding & Warming-up.
Aanmelden kan hier.

–        29 oktober: gymzaal van Bijnkershoeklaan.
Onderwerp: Oefening ontwerpen & Onderarms spelen.
Aanmelden kan hier.

–        10 december: gymzaal wordt nog geboekt.
Onderwerp: Training geven, bovenhands spelen & aanval.
Aanmelden kan hier.

–       14 januari: gymzaal wordt nog geboekt.
Onderwerp: Blokkering & veldverdediging.
Aanmelden kan hier.

Alle trainingen zijn van 19-22h, met uitloop tot 22:30

Lijkt het je leuk om meer te leren over het geven van training, meld je dan aan!

Smoelenboek en Ledenadministratie

Benieuwd waar je teamgenoten wonen of een telefoonnummer nodig van een leuke dame of heer? In het ledengedeelte staat het smoelenboek met alle contactgegevens.

  • Inlognaam: Deze is ooit naar je gestuurd via de mail. Het is in principe je voornaam met een hoofletter, bijvoorbeeld Arianne. Als er meer mensen binnen de vereniging met dezelfde voornaam zijn is het je voornaam met een hoofdletter met daarachter de 1e letter van je achternaam. Dus in we hebben bijvoorbeeld KarinB en KarinL.
  • Wachtwoord: Deze zat in dezelfde mail als je inlognaam. Maar mocht het toch zo zijn dat je deze kwijt bent dan kan je de optie aanklikken ‘Wachtwoord vergeten, klik hier om te resetten’ en je krijgt een nieuw wachtwoord toegestuurd. Vink ook het vakje ‘ingelogd blijven’ aan en je kan iedereen van Majella appen, bellen of een mooie kaart sturen.
  • Ben je een echte digibeet? Neem contact op met onze webmaster David.

Kijk ook direct in het smoelenboek of al je gegevens nog kloppen. Ben je verhuisd of heb je een nieuw telefoonnummer, geef het dan door aan de ledenadministratie.

Website
Website
Email
Email
Facebook
Facebook
MajellaTV
MajellaTV