English information page
vc Majella

Nieuwsbrief 3 seizoen 2021-2022

Beste leden van Majella,

Hierbij sturen we jullie alweer de 3e nieuwsbrief van het seizoen 2021-2022. In deze nieuwsbrief vind je de definitieve teamindeling, informatie over wedstrijdavonden, shirts, sleutels en ballen, en nog veel meer. We hopen natuurlijk dat we er met z’n allen weer een leuk (compleet) seizoen van kunnen maken!

 

Belangrijke data

7 & 14 sept 19:30: scheidsrechtersbijeenkomst
7 & 14 sept 21:30: aanvoerdersbijeenkomst
16 september: 1e competitie wedstrijden
1 oktober: 1e thuisavond
20 oktober: najaars ALV
21 december: Mixtoernooi

 

Najaars-ALV: 20 oktober

Het bestuur is vol energie aan het nieuwe seizoen begonnen en we kijken uit naar de competitie.
Natuurlijk hoort daar binnenkort ook weer een ALV bij: De najaars ALV staat gepland op woensdag 20 oktober. We hopen elkaar dan live te ontmoeten, dus zet het vast in je agenda!

 

Spelregeltoets nieuwe leden

Bij Majella moeten alle leden die competitie spelen de spelregeltoets gemaakt hebben om aan wedstrijden te mogen deelnemen.
Deze toets kun je online maken en zodra je de toets gehaald hebt, wordt dit automatisch verwerkt in de administratie van Majella. Je kan de toets hier vinden.

Wedstrijden

 

Digitaal wedstrijdformulier

Ook dit jaar wordt er weer gebruik gemaakt van het digitaal wedstrijdformulier (DWF). Zorg als aanvoerder dat ruim voor de wedstrijd het formulier is ingevuld. Kijk als teller en scheidsrechter op deze pagina voor uitleg over het DWF.  We werken bij Majella met de optie Live Bijhouden. Als iedereen dit van te voren bekijkt kunnen de wedstrijden op tijd starten.

Invallen

Invallen bij een ander team of invallers vragen voor je eigen team is mogelijk, maar laat de aanvoerder altijd overleggen met Petra voordat de wedstrijd is. Dit om vastspelen bij een hoger team te voorkomen.
Ook zijn er dit jaar weer een aantal mensen lager ingeschreven, zodat deze aan het begin van het seizoen met een lager team kunnen meespelen. Wil je weten wie dat zijn? Laat dan de aanvoerder contact opnemen met Petra.

Fluiten en tellen

Elk team heeft van Fanny een mail gekregen met welke wedstrijden je met jouw team moet fluiten en tellen. Verdeel deze beurten en stuur het schema dan terug naar Fanny. Je kunt de indeling terug vinden op de website. Kun je echt niet fluiten of tellen op de dag dat je staat ingedeeld, probeer dan binnen je eigen team te ruilen. Kom je er echt niet uit?
Neem dan contact op met Thomas (tellers) of Fanny (scheidsrechters).

Scheidsrechters bijeenkomst

Aan het begin van het seizoen willen we graag een scheidsrechters bijeenkomst plannen om alle spelregels weer even op te frissen bij alle scheidsrechters. Zeker na het afgelopen jaar! Deze bijeenkomsten vinden plaats op 7 en 14 september voor de vroege training om 19:30 in de vergaderzaal naast de beheerders in de Galgenwaard. Iedereen die geïnteresseerd is kan aansluiten. Zorg dat je omgekleed bent, zodat je direct daarna naar je training kan.

Aanvoerdersbijeenkomst

Dit jaar vinden de aanvoerdersbijeenkomsten plaats op 7 en 14 september om 21.30 na de vroege trainingen. Tijdens deze bijeenkomst worden de laatste nieuwtjes betreft het aanvoerderschap besproken, zoals: wedstrijdinfo, zaalwachtinstructies en nieuwe spelregels. Ook krijgen jullie deze dagen de pasjes voor het nieuwe seizoen.

 

Zaalwacht

Thuisspeelavond

Op thuisspeelavonden heeft een team dat laat speelt de zaalwacht.
Taken van de zaalwacht op een thuisspeelavond:

 • Om 19:00 aanwezig zijn met tenminste 5 mensen
 • Klaarzetten van de velden en op hoogte hangen van de netten
 • Teltafels, stoelen en telborden klaarzetten
 • Tablets uit de kast pakken, opstarten en wedstrijden openen (voor het dwf)
 • Banner uit de kast pakken en in de ontvangst hal zetten en hierop het wedstrijdschema ophangen
 • In de gaten houden of alle wedstrijden een scheidsrechter en teller hebben en dat de 1e ronde op tijd begint.
 • Opruimen van de hal aan het eind van de wedstrijdavond

Trainingsavond

In het trainingsrooster kan je zien welk team er zaalwacht heeft (oranje gearceerd). Op trainingsavonden zorgt de zaalwacht aan het eind van de avond dat er weer net zoveel ballen in de ballenkast teruggaan als er aan het begin van de avond uit zijn gehaald.

Aan het begin van de training is er dus geen zaalwacht, maar het verzoek aan degene die het eerste ballen pakt om dit meteen voor alle velden te doen, wel zo sociaal!

Graag noteren hoeveel ballen eruit worden gehaald en in worden gedaan aan de binnenkant van de kastdeur. Voor de ballen van hal 3 staat een aparte kast achterin hal 3, waarvan de sleutel in de kast bij hal 1/2 hangt.

Wedstrijdshirts

Beste (nieuwe) leden van Majella,

Iedereen die nog een wedstrijdshirt wilt hebben voor het nieuwe seizoen, of graag zijn te grote/kleine shirt wilt omruilen, dat kan! Ik neem elke training extra wedstrijdshirts mee naar mijn H1 training op de dinsdagavond, dus spreek me maar aan. Ook ben ik bij elke late training van D2 te vinden.

De shirts krijg je in bruikleen en blijven eigendom van Majella. Als je stopt dien je je shirt weer in te leveren bij mij. Dit kan ook door het shirt door de brievenbus te stoppen bij mij (Antonius Matthaeuslaan 134) of bij Rosanne (Briljantlaan 62). Shirts die niet worden ingeleverd zullen wel aan Majella betaald moeten worden (35 euro per stuk), tenzij deze versleten zijn door regulier gebruik. Dus vind je nog een Majella shirts thuis of in je tas die je niet meer gebruikt, graag inleveren zodat we de voorraad compleet houden en minder nieuwe shirts hoeven te kopen.

Groeten van de shirtcommissie,
Erik D en Rosanne

 

Handige links

 

TC

Definitieve teamindeling

De TC is bezig met de laatste loodjes voor de teamindeling. De definitieve teamindeling is hieronder te vinden. Bovenaan staan de trainers/coaches en onderaan vind je de meetrainers. Zoals jullie kunnen zien zijn we voornamelijk nog op zoek naar mannen voor heren 4 op alle posities. Mocht je nog iemand weten laat ze dan contact opnemen met de TC of het formulier op de website invullen.

D1 D2 D3 D4 D5 D6
Peter/Ruben Noortje/Erik/
Ilonka
Petra Remco Nils/Sonja Annick/David
Inge Nienke Saskia K Karin B Malou Jytte
Miriam Stephanie Irma Marinka Boukje Mariëtte
Linda de H. Anneloes Marjolein Ilonka Fanny Soeria
Jente Elize Maud Saskia L Rebecca Karolien
Patricia Tamara Jorinke Sanne G Tinka Lianne
Esther K Yara Rosan Sarah Klaartje Anna-Marije
Edine Joanne Josha Annelies Esther M Sanne H
Myron Petra Maresa Eva Lisette Lonneke
Charlotte Anne Rosanne Marieke Annick Linda M
Noortje B Noortje V Sonja Martine Vera Doris
Afraina Miranda Florijne Marijke Mandy Karin L
Lyanne Daphne Femke Marie Svenja Manon
Renée Linda P Nathalie
Arianne
Anne-Marie
H1 H2 H3 H4 Slapend
Ruud Schaft Rohan Inge/Miriam Lianne/Anna
Daniël Arjen Bart Daan Iris
David T Bas v V Eric Pieter David Eline
Erik D Bram Erik B Erwin M Dani
Henri Coen Maarten Marco Nicole
Jan F Jacob-Jan Maikel Paul Linda N
Jan Willem Jan B Mark B Peter H Janneke
Martijn B Joost Sander Wijnand
Martijn R Lieuwe Michiel vacature dia
Nils B Martin Reijer vacature sv
Nils I Peter R Stefan vacature mid
Rohan Ruben Erwin S vacature pl
Wouter Thomas vacature mid vacature pl
Jeroen  Remco Friso
Roy Freddy
Bas R

 

Ballen

Per team zijn er 6 team-ballen en een tas uitgegeven voor bij de trainingen en uit-wedstrijden. Dit jaar hebben jullie ook een pompje gekregen voor in de ballentas, zodat jullie de ballen zelf op spanning kunnen houden. Zoals jullie als het goed is al weten, zijn jullie zelf verantwoordelijk om deze ballen bij elkaar te houden en aan het einde van het jaar weer in te leveren. Mocht het voorkomen dat er één of meer ballen missen, dan zullen deze op kosten van het team worden aangeschaft. De kosten hiervoor liggen rond de 50 euro per bal. Dus wees zuinig op je ballen!
Mocht je merken dat een bal van minder kwaliteit aan het worden is, kan je deze in overleg met de TC omwisselen voor een nieuwe. De bal wordt dan door de TC uitgereikt.

Sleutels van de ballenkasten

Mocht je iets uit ballenkasten willen halen, zoals ballen (duh..), trainingsmateriaal of de pomp, dan is het wel handig om een sleutel te hebben. Het gaat dan om de rechter kast. Daarin hangen namelijk ook de sleutels van de linkerkast (m.n. trainingsmateriaal en de karretjes) en de sleutel van de kast beneden. Trainers en aanvoerders kunnen een sleutel opvragen bij de TC. Vraag eerst wel even binnen je team of er niet al toevallig een sleutel is. Je betaalt geen borg o.i.d., maar het kost de vereniging wel 5,50 per sleutel die kwijt raakt.

 

Vorig jaar is de trainersschool opgericht door Scherp Volleybal. Omdat dit niet is doorgegaan zijn er voor aankomend seizoen nieuwe data. Dit is zijn cursussen over het geven van trainingen en er is per cursus een verschillend aandachtspunt. Als je 4 cursussen volgt, dan kan je ook je trainersdiploma (VT2) halen! Bij deze cursussen is iedereen welkom, dus ook niet-trainers. Deze cursus wordt geheel betaald door Majella, dus is voor jullie gratis. De cursus wordt aangeboden aan verschillende verenigingen in regio Utrecht. Majella heeft dit samen met Boni mede georganiseerd en daarom krijgen onze leden op de eerste 4 cursussen voorrang. Je kan je per cursus inschrijven, dus er is geen verplichting aan de hoeveelheid te volgen cursussen.

De planning ziet er als volgt uit:

 • 9 september: Trainingsvoorbereiding & Warming-up
 • 14 oktober: Oefening ontwerpen & Onderarms spelen
 • 18 november: Training geven, bovenhands spelen & aanval
 • 20 januari: Blokkering & veldverdediging

Alle trainingen zijn van 19-22h, met uitloop tot 22:30

Lijkt het je leuk om meer te leren over het geven van training, meld je dan aan!

 

Smoelenboek en Ledenadministratie

Benieuwd waar je teamgenoten wonen of een telefoonnummer nodig van een leuke dame of heer? In het ledengedeelte staat het smoelenboek met alle contactgegevens.

 • Inlognaam: Deze is ooit naar je gestuurd via de mail. Het is in principe je voornaam met een hoofletter, bijvoorbeeld Arianne. Als er meer mensen binnen de vereniging met dezelfde voornaam zijn is het je voornaam met een hoofdletter met daarachter de 1e letter van je achternaam. Dus in we hebben bijvoorbeeld KarinB en KarinL.
 • Wachtwoord: Deze zat in dezelfde mail als je inlognaam. Maar mocht het toch zo zijn dat je deze kwijt bent dan kan je de optie aanklikken ‘Wachtwoord vergeten, klik hier om te resetten’ en je krijgt een nieuw wachtwoord toegestuurd. Vink ook het vakje ‘ingelogd blijven’ aan en je kan iedereen van Majella appen, bellen of een mooie kaart sturen.
 • Ben je een echte digibeet? Neem contact op met onze webmaster David.

Kijk ook direct in het smoelenboek of al je gegevens nog kloppen. Ben je verhuisd of heb je een nieuw telefoonnummer, geef het dan door aan de ledenadministratie.