English information page
vc Majella

Nieuwsbrief 4 seizoen 2020-2021

Beste leden van Majella,

De vorige nieuwsbrief is alweer even geleden en omdat we toch een beetje contact willen blijven houden tijdens dit gekke seizoen, sturen we jullie hierbij de 4e nieuwsbrief van seizoen 2020-2021. In deze nieuwsbrief is er onder andere aandacht voor informatie vanuit de TC, het (hopelijke) vervolg van de competitie, de nieuwe wedstrijdplanning van de Nevobo en de aankomende activiteiten van de activiteitencommissie.Veel leesplezier!

 

Belangrijke data

December:         Digitaal weerwolven
Januari:              Online pubquiz
Januari:              Vervolg competitie (hopelijk)
Februari/maart:  Formule 1 racing (coronaproof)
April/mei:           Speur- en doetocht (coronaproof)
Mei:                    Voorjaars ALV

 

Informatie vanuit de TC

Helaas is er nog weinig zicht op uitbreiding van de volleybalmogelijkheden. Tot nu toe wordt er op dinsdagavond een uurtje trainen met maximaal 4 spelers mogelijk gemaakt in de Galgenwaard. Mochten er groepjes zijn die het lastig vinden om een training te bedenken, dan kunnen jullie ons altijd mailen (tc@vcmajella.nl). Dan denken wij mee over oefeningen of we kijken of we een trainer kunnen regelen. In principe is het mogelijk dat een trainer aan de zijkant van het veld staat. Ook kun je kijken op de Majella site, hier staan ook een aantal links met voorbeelden van oefeningen.

Appgroepen voor training

Daarnaast kunnen wij het ons voorstellen dat het niet altijd mogelijk is om een viertal samen te stellen binnen je eigen team. Er zijn twee appgroepen aangemaakt, waarin je viertallen kan maken. Een appgroep voor de Dames en één voor de Heren.

Online work-out

Verder willen wij als TC graag een alternatieve vorm van beweging aanbieden. Bewegen is in deze tijd heel belangrijk en wij snappen goed dat niet iedereen nu naar de sporthal wil komen. Bovendien is het goed om gezamenlijk iets te doen, om zo het verenigingsgevoel in stand te houden.
Hiervoor willen wij graag een online work-out organiseren op dinsdagavond. We zijn nog op zoek naar iemand die dit zou willen geven. Vind je het leuk om dit te doen? of weet je iemand die dit zou willen doen? Geef dit dan door aan de TC.

Oefeningen op de website

Kan je hier nou niet op wachten?
Op onze eigen website kun je ook een aantal filmpjes vinden met oefeningen om thuis te doen.

 

Wedstrijdzaken

 

Het vervolg van de competitie

De Nevobo is druk bezig met het voorsorteren op een vervolg van de competitie en de tijd zal leren of dit wishfull thinking is. Het plan is om een enkele competitie te spelen waarbij je elke tegenstander één keer tegenkomt. De al gespeelde wedstrijden blijven staan en de rest wordt hopelijk vanaf januari gespeeld. Daarna vindt een nacompetitie plaats, waarbij de nr’s 1 t/m 6 nog kans maken op promotie (en de nr’s 7 en lager op degradatie). Voor ons uitzonderlijke dames 6 zal de bond iets anders verzinnen, omdat zij maar 7 teams in de poule hebben.

Als het niet haalbaar is om dit alles voor eind april af te ronden, willen ze in april en begin mei de competitie afronden. Hierover hebben jullie eerder een e-mail ontvangen vanuit het bestuur met het verzoek om een poll in te vullen op de Majella-site. Een ruime meerderheid wil langer doorspelen dan eind april als dit nodig is om de competitie af te maken. Dit hebben we dan ook doorgegeven aan de Nevobo.

Hoe gaat dit in z’n werk?

De Nevobo is nu bezig met een concept wedstrijdschema en sommigen van jullie hebben misschien al wedstrijden zien verschijnen in de agenda of op de Nevobo site. MAAR, dit is nog erg concept. Half december draagt de Nevobo het conceptschema over aan de wedstrijdsecretarissen om dit voor hun thuiswedstrijden aan te passen.

De wedstrijdsecretaris gaat (in afstemming met de TC en scheidsrechtercoördinator) de thuisavonden indelen. Normaal gesproken wordt dit in de zomervakantie gedaan voor een heel seizoen. Als elke vereniging dit heeft gedaan, wordt het schema gepubliceerd op 4 januari en “kunnen we van start”.

Stel dat de eerste wedstrijdronde toch niet gespeeld kan worden, dan moet deze ingehaald worden. Als er te veel ingehaald moet worden, kan het zijn dat de “nacompetitie” niet door kan gaan of kan zelfs de competitie niet afgemaakt worden.

We hopen in ieder geval dat we zoveel mogelijk kunnen spelen, maar de tijd zal het leren.

 

Vacature

De activiteitencommissie (AC) is op zoek naar versterking! Hoewel er weinig wordt gevolleybald en we elkaar daardoor nauwelijks zien, is de AC achter de schermen bezig om toch leuke activiteiten te organiseren dit jaar! Daarvoor zijn wij wel op zoek naar 2 nieuwe leden. Heb je altijd creatieve ideeën? Lijkt het je leuk om met ons activiteiten te organiseren? Stuur dan een mailtje naar activiteitencommissie@vcmajella.nl of spreek één van de leden aan voor meer informatie. 

Van de Activiteitencommissie

 

De Weerwolven van Majelladam

Vanaf 20 december spelen we (digitaal via WhatsApp) “de Weerwolven van Majelladam”, doe je mee?

Majelladam, een klein maar gezellig dorpje. Mensen leven hun leven en doen hun ding. Niks aan het handje, tot een tijdje geleden. Mensen verdwijnen zomaar in de nacht en keren niet meer terug. Het dorp is ervan overtuigd dat dit het werk is van weerwolven. Het is tijd dat de vreedzame burgers de strijd aangaan tegen deze weerwolven. Het is echter onduidelijk wie het precies zijn. Slagen ze erin om de weerwolven te ontmaskeren of elimineren ze per abuis onschuldige dorpsgenoten?

Iedere dag worden er twee rondes gespeeld: een dag- en een nachtronde. De weerwolven elimineren aan het einde van de nacht een burger. Als het weer dag wordt, bespreken de burgers in een vergadering de gebeurtenissen van de afgelopen nacht en mogen ze proberen om een weerwolf te elimineren. Maar omdat de weerwolven zelf ook aan de vergadering deelnemen, is die beslissing meestal niet eenvoudig…

Iedere speler in het spel krijgt een rol toebedeeld. Het kan gaan om gewone burgers en weerwolven, maar ook om speciale karakters zoals de heks, de jager of Cupido.

Wil jij meedoen? Mail dan uiterlijk woensdag 15 december je naam + mobiele nummer naar activiteitencommissie@vcmajella.nl om je aan te melden!
Vragen over het spel mag je uiteraard ook per mail stellen.

 

Vrijwilligers gezocht voor de volgende leuke commissies!

  • TC (bij voorkeur iemand uit H1 of H2)
  • Activiteitencommissie
  • Communicatie commissie (met focus op socials/digitale activiteiten)
  • Majella Varia

Op de website kan je vinden wat elke commissie doet. Heb je interesse? Spreek een van de commissie leden aan of neem contact op met het bestuur.

 

Smoelenboek en Ledenadministratie

Benieuwd waar je teamgenoten wonen of een telefoonnummer nodig van een leuke dame of heer? In het ledengedeelte staat het smoelenboek met alle contactgegevens.

  • Inlognaam: Deze is ooit naar je gestuurd via de mail. Het is in principe je voornaam met een hoofletter, bijvoorbeeld Arianne. Als er meer mensen binnen de vereniging met dezelfde voornaam zijn is het je voornaam met een hoofdletter met daarachter de 1e letter van je achternaam. Dus in we hebben bijvoorbeeld KarinB en KarinL.
  • Wachtwoord: Deze zat in dezelfde mail als je inlognaam. Maar mocht het toch zo zijn dat je deze kwijt bent dan kan je de optie aanklikken ‘Wachtwoord vergeten, klik hier om te resetten’ en je krijgt een nieuw wachtwoord toegestuurd. Vink ook het vakje ‘ingelogd blijven’ aan en je kan iedereen van Majella appen, bellen of een mooie kaart sturen.
  • Ben je een echte digibeet? Neem contact op met onze webmaster David.

Kijk ook direct in het smoelenboek of al je gegevens nog kloppen. Ben je verhuisd of heb je een nieuw telefoonnummer, geef het dan door aan de ledenadministratie.