English information page
vc Majella

Nieuwsbrief 5 seizoen 2018-2019

Beste leden van Majella,

Met Sinterklaas net achter de rug en Kerst voor de deur is het tijd voor de 5e nieuwsbrief van het seizoen 2018-2019. In deze nieuwsbrief vind je het trainingsschema voor het tweede deel van het seizoen, informatie over de evaluatiegesprekken met de TC, informatie over het Lustrumfeest en veel meer!

Veel leesplezier!

Belangrijke data

15 december: Lustrumfeest
4 januari: Majella mixtoernooi & Nieuwjaarsborrel
9 februari: Actieve activiteit (ntb)
23 maart: Cycling dinner
12 april: Eindfeest
28 mei: Mixtoernooi

Terugkoppeling ALV & Recreantenvolleybal

Beste Majellanen, 

7 november heeft de najaars-ALV plaatsgevonden. Het werd een constructieve vergadering met een gezellig afloop. Voor deze keer niet in bij de bowlingbaan en de voorjaars-ALV zal waarschijnlijk ook ergens anders plaatsvinden, maar dat horen jullie tegen die tijd.  

Verder stuurden we jullie enige tijd geleden een e-mail met daarin twee vragen; de vraag hoe je aankijkt tegen recreantenvolleybal binnen Majella en of de vraag of je dan zelf zou willen meedoen aan deze vorm van volleybal. In totaal heeft 26% van de huidige leden geantwoord en van die 26% bleek maar een heel klein percentage graag recreatief te volleyballen of het opstarten van een recreatief team toe te juichen binnen Majella.

Op basis van deze uitslag en het lage aantal mensen dat de enquête heeft ingevuld, gaan we er als bestuur voorlopig van uit dat er voor nu te weinig animo is binnen Majella voor het opstarten van een of meerdere recreantenteams. Mocht je vragen hebben, laat het gerust aan ons weten. 

Dank voor jullie deelname aan de enquête!

Namens het bestuur,

Mark van Veen

Locatie Lustrumfeest bekend!

Sint is weer in het land en past snel zijn agenda aan,
Terug met de stoomboot voor 15 december is geen optie want dit feestje kan hij niet weerstaan.
Als Majella een lustrumfeest geeft, wil je dat natuurlijk niet missen,
Daarvoor bestaan geen smoesjes of compromissen.
Sint meldt zich dus snel aan via de Majella website,
Tegen Piet, zijn partner, zegt hij ‘ook voor jou geldt een invite’.
Uitgedost met gouden mijter en staf staat hij op de dansvloer te stralen,
In zijn zak zit zijn pinpas om de drankjes aan de bar te kunnen betalen.
Nieuwsgierig naar de locatie? Je kunt het uit dit gedicht halen!

Meld je snel aan op de website!

Sponsornieuws

Even een update vanuit de sponsorcommissie! De afgelopen 2 jaar zijn wij een aantal samenwerkingen aangegaan met partners die de leden iets konden bieden waardoor iedereen fitter & vaker aanwezig kan zijn bij trainingen & wedstrijden. Één van deze partners was de Oppascentrale. Afgelopen seizoen konden alle leden met korting gebruik maken van hun service om oppas te regelen op Majella-avonden. De afspraak was dit na een jaar te evalueren, dus dit hebben wij afgelopen najaar gedaan. Uit de evaluatie is gekomen dat slechts 2 van onze leden van de samenwerking gebruik hebben gemaakt. Gezien de lage interesse hiervoor en de niet altijd soepel lopende communicatie met de Oppascentrale hebben wij daarom besloten de samenwerking te beeindigen.

Wij gaan uiteraard op zoek naar nieuwe sponsoren & samenwerkingsverbanden die voor Majella & onze leden van toegevoegde waarde kunnen zijn. Wil je hieraan bijdragen? De sponsorcie heeft op dit moment 2 vacatures in de commissie. Heb je interesse? Laat het de sponsorcommissie of het bestuur weten!

Activiteiten in het nieuwe jaar

Vr 4 januari 19:30: Majella mixtoernooi en nieuwjaarsborrel

Zoek je Neon haarband maar op! In de eerste week van het nieuwe jaar is het tijd voor een heel gaaf blacklight toernooi. Opgeven is niet nodig, we mixen alles a la minute door elkaar. En na afloop organiseert de AC de nieuwjaarsborrel voor alle beste wensen. Blok ‘m vast in je agenda, want dit wil je niet missen. Groet Malou en Remco

Datum actieve activiteit

Reserveer ook alvast zaterdag 9 februari 2019 in je agenda. Dan gaan we, als Majellanen, met elkaar de strijd aan op een ander sportief vlak dan het volleybalveld. 

Handige links

TC nieuws

Trainingsschema 2e competitiehelft

Het jaar loopt langzaam ten einde, maar volgend jaar zijn we uiteraard van plan om te blijven volleyballen. Daarom bij deze het trainingsschema voor de 2e competitiehelft. Je kan deze weer op de Majella website vinden of downloaden als PDF.

Tussentijdse evaluatie

Halverwege het seizoen willen we als TC graag weten hoe jullie er als team voor staan. Hoe gaan de trainingen, hoe is de bezetting in het team, hebben jullie behoefte aan extra ondersteuning vanuit de TC? Hiervoor zullen de teammanagers een gesprekje inplannen met het team. Deze gesprekken worden in december/januari ingepland, zodat iedereen weer goed voorbereid aan de 2e helft van de competitie kan beginnen.

Extra trainingshulp

Voorgaande jaren heeft de TC extra clinics georganiseerd voor specifieke posities, zoals de spelverdelerstrainingen. Altijd erg gewaardeerd, maar omdat het naast de reguliere trainingen komt (of in plaats van, wat sommige begrijpelijk niet willen) organiseren we dit jaar extra assistentie tijdens je eigen training! We gaan op zoek naar ervaren trainers (of spelers voor een specifieke positie) en zullen deze vragen om een halve training te verzorgen, of een hele training voor 2 gelijkwaardige teams. Spelers en trainers kunnen vooraf vragen insturen voor bepaalde oefeningen, hulp of tips om bepaalde zaken tussen de oren van de spelers te krijgen en kijken hoe meer ervaren trainers of spelers dit in praktijk brengen. Het team blijft bij elkaar trainen, dus geen verandering of extra belasting in het trainingsschema en extra zaaltjes huren hoeft ook niet.

We zullen dit begin 2019 gaan inplannen, voor maximaal 4 teams per avond. Exacte datum zal afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van deze trainers en ons trainingsschema (als we een combi training gaan organiseren). Ken je mensen waarvan je denkt dat wij daar wat van kunnen leren en die graag (tegen betaling) een of meerdere avonden extra training  willen geven, geef maar door Erik Dijkman (H1, TC). Ook als je specifiek op zoek bent naar hulp op een bepaald vlak, laat het weten, dan kan de TC bij de persoon en indeling rekening mee houden! 

Nieuws van de beachcommissie

Hoewel het natuurlijk midden in de winter is en het nog even duurt voordat we met z’n allen het beachveld op gaan, toch alvast wat nieuws van de beachcommissie.

Wij zijn druk bezig middels volledig natuurlijke processen de velden weer een egaal oppervlak te geven. Verder zoeken wij voor het aankomende seizoen versterking voor onze commissie, deze zullen wij in besloten kring via een uiteraard geheime ballottage selecteren en beoordelen op geschiktheid. De kandidaat dient te beschikken over een vrije agenda op de dinsdagavond, koelmogelijkheden voor bier en technisch vernuft om de netten op de juiste wijze op te hangen. De beloning is een levenslange verbondenheid met de commissie en een kittige beachoutfit. Verder bespreken wij diverse opties om voorbereid te zijn op de snode plannen van Juncker & Co om de ons zo geliefde zomer/wintertijd af te schaffen. Immers bij een vaste wintertijd hebben wij minder lang licht in de zomer, dus zullen we niet meer in staat zijn de laatste bloedstollende wedstrijden om 22.30 bij volle zon te spelen. In samenwerking met de heer W. Vellekoop is er dan ook al een werkgroep “Efficient Beachen” ingesteld; deze zal aanbevelingen doen om ons optimaal voor te bereiden op beachseizoen 20/21.

De Beachco.

Vrijwilligers gezocht voor de volgende leuke commissies!

  • Sponsorcommissie (2 leden)
  • Beachcommissie

Op de website kan je vinden wat elke commissie doet. Heb je interesse? Spreek een van de commissie leden aan of neem contact op met het bestuur.bestuur@vcmajella.nl

Smoelenboek en Ledenadministratie

Benieuwd waar je teamgenoten wonen of een telefoonnummer nodig van een leuke dame of heer? In het ledengedeelte staat het smoelenboek met alle contactgegevens.

  • Inlognaam: Deze is ooit naar je gestuurd via de mail. Het is in principe je voornaam met een hoofletter, bijvoorbeeld Arianne. Als er meer mensen binnen de vereniging met dezelfde voornaam zijn is het je voornaam met een hoofdletter met daarachter de 1e letter van je achternaam. Dus in we hebben bijvoorbeeld KarinB en KarinL. 
  • Wachtwoord: Deze zat in dezelfde mail als je inlognaam. Maar mocht het toch zo zijn dat je deze kwijt bent dan kan je de optie aanklikken ‘Wachtwoord vergeten, klik hier om te resetten’ en je krijgt een nieuw wachtwoord toegestuurd. Vink ook het vakje ‘ingelogd blijven’ aan en je kan iedereen van Majella appen, bellen of een mooie kaart sturen.
  • Ben je een echte digibeet? Neem contact op met onze webmaster David.

 
Kijk ook direct in het smoelenboek of al je gegevens nog kloppen. Ben je verhuisd of heb je een nieuw telefoonnummer, geef het dan door aan de ledenadministratie.