English information page
vc Majella

Nieuwsbrief 5

Beste leden van Majella,

Dit is de 5e nieuwsbrief van dit seizoen en…. WE MOGEN WEER!! Na een pauze waarin er eerst helemaal niet meer kon worden gevolleybald en daarna alleen in het weekend werden op 18 januari de ballen weer afgestoft en de spieren weer opgewarmd. Sinds vorige week mogen er ook weer competitiewedstrijden gespeeld worden. Laten we hopen dat de rest van het seizoen zonder onderbrekingen door kan gaan, want zoals je in deze nieuwsbrief kunt zien worden er leuke plannen gemaakt!

 

Belangrijke data

12 maart: etentje “Wie is de mol en wie zijn er mal?”
25 maart: thuisavondfeest “Carnaval” (onder voorbehoud van versoepelingen)
3 april – Activiteit en borrel
22 april – Thuisavondfeest
13 mei – Thuisavondfeest
19 mei – Voorjaars- ALV

Informatie van het wedstrijdsecretariaat

Ja, we mogen weer wedstrijden spelen en de eerste thuisavond zit er al weer op. Helaas waren er nog wel wat afmeldingen van teams die vanwege Covid geen team op de been konden brengen, maar dat mocht de pret niet drukken.

Extra thuisavonden
De Nevobo is druk bezig om alle openstaande wedstrijden nog in te plannen. Voor onze thuisavonden is dit al gelukt :). We zullen een aantal extra thuisavonden hebben, hieronder kan je zien hoe deze thuisavonden eruit zien:

22 april: 8 wedstrijden
29 april: 5 wedstrijden (en 2 Boni wedstrijden)
6 mei: 3 wedstrijden (en 5 Boni wedstrijden)
13 mei: 8 wedstrijden

Er staan nog een paar Majella wedstrijden open, maar dit zijn vooral uitwedstrijden. Hopelijk worden deze zsm gepland door de thuisspelende vereniging. Op 6 februari wordt het schema definitief. Van de scheidsrechterscoördinator (Fanny) ontvangen alle teams een mail met de taken voor de nieuwe thuisavonden. Het verzoek om dit zo snel mogelijk binnen je team te verdelen en terug te sturen.

Invallers
De Nevobo heeft de invalbepalingen verruimd. Dat betekent dat er vanaf nu onbeperkt meegespeeld mag worden met een hoger team zonder dat je je vast speelt.

Daarnaast is het nog wel handig om te weten dat het laagste team van een vereniging onbeperkt mag lenen uit het team wat daarboven ligt, ongeacht het verschil in klasse. Dit is voor ons niet van belang omdat D5/6 en H3/4 in dezelfde klasse spelen, maar het kan dus wel zo zijn dat er bij de tegenstander ineens andere mensen in het veld staan.

De reden dat de invalregels ruimer zijn geworden is dat de bond hoopt dat er hierdoor zoveel mogelijk wedstrijden gespeeld kunnen worden.

Bekercompetitie
Ook voor de bekercompetitie is besloten dat deze uitgespeeld gaat worden dit seizoen.
De teams die in de beker meespelen hebben hier al bericht over gehad. Het grootste verschil is dat de periode waarin de wedstrijden gespeeld mogen worden verruimd is, daarnaast moet de wedstrijd altijd in overleg tussen beide teams worden vast gesteld.

Promotie en degradatie
Vanaf de 1e klasse en lager zal er dit seizoen geen promotie en degradatie plaatsvinden. Net als dit seizoen is er volgend seizoen weer een vrije inschrijving waarin we als verenigingen zelf kunnen bepalen in welke klasse we de teams inschrijven.
Vanaf de promotieklasse gaat er wel pd gespeeld worden. Het schema hiervan is nog niet bekend gemaakt. Zodra dit bekend is zullen we dit delen.

We zijn binnen Majella nog op zoek naar een aantal vrijwilligers. Hieronder kan je vinden welke vacatures er zijn. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met het bestuur of iemand uit de desbetreffende commissie
  • Penningmeester
  • Wedstrijdsecretaris
  • Nieuwe shirts commissie

Vacatures

Wedstrijdsecretaris
Gezocht: Iemand die houdt van puzzelen met wedstrijdschema’s in Excel. Het aanspreekpunt is op de thuisavonden. Contact heeft met de Nevobo en tegenstanders om wedstrijdwijzigingen en bekerwedstrijden te plannen. Het leuk vindt om plaats te nemen in het bestuur van de leukste vereniging van Utrecht.

Herken jij je in bovenstaande? Neem dan contact op met Petra voor meer informatie.

Penningmeester
Er is een vacature voor de leukste vrijwilligersfunctie bij Majella! Huidige penningmeester Klaartje vertrekt voor haar werk naar Antwerpen en daarom zoeken we een nieuwe penningmeester. Kun je iets met cijfers, wil je graag iets voor de vereniging doen en hou je van gezelligheid in het bestuur? Dan is dit echt de vrijwilligersfunctie voor jou. Als je benieuwd bent wat de functie precies inhoudt, loop gerust even langs bij Klaartje van Dames 5.

Nieuws vanuit de Majella Feest’cie,

De versoepelingen waren nog niet gepresenteerd of de Feest’cie was al weer druk bezig met plannen maken. De Weerwolven van Majelladam en de Slimste Majellamens waren errrug leuk, maar de Feest’cie wil meer. Meer gezelligheid, meer feestjes en bij elkaar.

Op 12 maart een etentje met als thema “Wie is de mol en wie zijn er mal” en op 3 april een nog nader te bepalen activiteit met borrel. Ohja, en als de Heksenketel weer tot 01:00 of later open mag en de versoepelingen doorgaan, niet minder dan 3 thuisavondfeesten. Ook zijn we aan het kijken naar activiteiten in de zomerperiode, maar daarover later meer. Nu maar hopen op wat extra versoepelingen.

Groetjes vanuit de Majella Feest’cie,

Anne (D2), Miranda (D2), Anna Marije (D6), Josha (D3), Bram (H2) en Wijnand (H4)

Feest 25 maart: Carnaval!

Hedde gij ook wel eens da gevoel, van laot nou eens de boel maor de boel
Om te dansen en te sjansen, ach ge weet wa ik bedoel.
Maar ge denkt dan: wat moet ik alleen, waar kan ik in m’n eentje nou heen
Maor warempel, hier gin drempel, hier stade nooit alleen. 

Voor meer inspiratie, klik op de afbeelding!
Dames 4

Van de shirtcommissie

Gezocht: leden die mee willen denken over nieuwe wedstrijdshirts
Seizoen 2022-2023 willen we starten met nieuwe shirts omdat de huidige shirts afgeschreven zijn en we al een tijdje een andere sponsor hebben.
Wie vind het leuk om in een klein groepje een mooie nieuwe wedstrijd outfit uit te zoeken?
Als je dit leuk lijkt om te doen kan je een berichtje sturen naar het bestuur of iemand van het bestuur aanspreken in de zaal.

Daarnaast zijn we ook nog op zoek die samen met Erik Dijkman zorg draagt voor voorraad en uitgifte van de wedstrijdshirts omdat Rosanne er na dit jaar mee gaat stoppen.

2 leuke taken binnen de vereniging die iedereen kan en niet veel tijd kosten! Dus meld je aan!

Handige links