English information page
vc Majella

Nieuwsbrief 6 seizoen 2019-2020

Beste leden van Majella,

Tot en met 6 april zijn er geen trainingen en wedstrijden ivm het nieuwe Corona-virus. Ook het cycling diner en eindfeest zullen niet doorgaan op de geplande data. De vraag is of we überhaupt nog zullen volleyballen dit seizoen. Via de appgroepen, website en facebook zullen we jullie op de hoogte houden van de laatste stand van zaken.Maar…. achter de schermen gaan de commissies en bestuur gewoon door. Daarom hierbij, zoals gebruikelijk in maart, de laatste nieuwsbrief van het seizoen 2019-2020. In deze nieuwsbrief vind je belangrijke informatie van het bestuur en de TC.

Veel leesplezier!

Belangrijke data

 • 21 maart: Cycling dinner (afgelast)
 • 3 april: Laatste thuisavond/eindfeest (afgelast)
 • 6 april: deadline invullen Enquête
 • 25 april: P/D-wedstrijden in Oudewater (onder voorbehoud)
 • 28 april, 12, 19 en 26 mei: Training met meetrainers en evt. combi-groepen
 • 27 mei: Voorjaars ALV
 • 2 juni: Mixtoernooi + inleveren ballen
 • 9 juni: start beachvolleybal in Zuilen
 • half juni: Voorlopige teamindeling
 • 18 augustus: 1e zaaltrainingen 2020-2021
 • eind augustus: Definitieve teamindeling

Nieuws van het bestuur; save the date!

27 mei aanstaande, om 20.00 houden wij een algemene ledenvergadering in de Heksenketel. De ALV is traditiegetrouw (niet zo heel) goed bezocht.

We willen jullie uitdagen een record te zetten in opkomst. In de eerste plaats om mee te luisteren, denken en besluiten over Majella’s beleid. Maar in de tweede plaats om aansluitend met ons een crisis te bezweren. Er is een activiteit gepland in de heksenketel, een mysterie. Eeuwige roem lonkt voor de winnaar, een leuke avond voor ons allen.

Save the date!

Gezocht: bestuursleden!

Woord van Mark en Han

Beste Majellanen,

Hier richten de voorzitter en penningmeester het woord tot jullie. Samen 100 jaar levenservaring, geroutineerde spelers met een blauw hart. Vele jaren hebben we bij Majella mogen trainen, spelen, feesten en heel veel leuke mensen mogen ontmoeten.
Helaas komt aan alle goede dingen een eind en deze 2 mastodonten gaan aan het einde van het seizoen de pijp aan Maarten geven om ruimte te geven aan nieuwe talenten in Heren 4 en het bestuur.

Wij kijken terug op vele mooie jaren en wensen Majella nog heel veel succes. Hup Blauw!

Mark & Han

Vacatures in het bestuur

Met het vertrek van Mark en Han zijn er in het bestuur per volgend seizoen 2 vacatures: voorzitter en penningmeester.

Voorzitter is een hele leuke functie waarin je met veel verschillende mensen in contact komt. Je bent het gezicht van de vereniging, coördineert de bestuurstaken en houdt de grote lijnen in de gaten. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, je kunt je inleven in de diverse leden van de vereniging, bent in staat tot verbinden van mensen en bent besluitvaardig. Je zit bestuursvergaderingen en twee per jaar de ALV voor. Daarnaast is het wenselijk dat je geregeld je gezicht laat zien op thuisspeelavonden en activiteiten die Majella organiseert. Meer weten? Neem contact op met Mark van Veen (H4), voorzitter@vcmajella.nl

Nog leuker is natuurlijk de rol van penningmeester, het financiële geweten van de vereniging. Je zorgt voor de begroting,  betalingen,  incasso van de contributie en de jaarrekening. Je hebt gevoel voor cijfers en financiën en kan overweg met Excel, internetbankieren en sportlink (nevobo ledenadministratie). Meer weten? Neem contact op met Han Hoogvliet (H4), penningmeester@vcmajella.nl

Het bestuur bestaat uit 5 leden. Gezien de samenstelling van het bestuur verzoeken we nadrukkelijk de heren binnen de vereniging om te reageren. Interesse? Stuur een mailtje naar bestuur@vcmajella.nl. Het liefst zo snel mogelijk, maar in ieder geval voor 8 april, zodat we over de opvolging kunnen stemmen in de ALV op 27 mei.

TC Nieuws

Belangrijke wedstrijden

Na alle kampioenen en promoties van vorig jaar staan we er dit seizoen iets minder goed voor. Een aantal teams moeten nog wel wat punten sprokkelen om zich te handhaven en hebben nog een paar belangrijke wedstrijden voor de boeg tegen directe concurrenten. Het is op dit moment nog onduidelijk hoe de Nevobo om gaat met de wedstrijden die nog gespeeld moeten worden en de pd wedsdtrijden, zodra hier iets meer over bekend is zullen we dit communiceren.

P/D Wedstrijden

Alle pd wedstrijden zijn op zaterdag 25 april in Oudewater (onder voorbehoud)
H1 moet als ze 10e worden een 3 kamp spelen om 14:00 en 15:15
D1 moet als ze 10e worden een 3 kamp spelen om 10:00 en 11:15
D2 moet als ze 10e worden 1 wedstrijd spelen om 16:00

Inleveren ballen

Op 2 juni vindt alweer de laatste training/mixtoernooi plaats. Van dit moment willen we gebruik maken om alle ballen te verzamelen, zodat ze gecheckt kunnen worden voor het volgende seizoen! Zorg dus dat er iemand van het team aanwezig is om de ballen in te leveren bij de TC.

Teamindeling volgend seizoen

Als TC kijken we nu al vooruit naar volgend seizoen. Dit staat je te wachten:

1. Enquête
We willen je vragen om terug te blikken op dit seizoen en je wensen en twijfels voor volgend seizoen te melden. Je krijgt 2 weken de tijd om de enquête in te vullen, hierna zal de TC er mee aan de slag gaan. We willen nog even benadrukken dat als je beslist om volgend jaar competitie te spelen je in principe je committeert voor het hele seizoen. Als je maar een half seizoen kunt spelen om wat voor reden dan ook dan ben je de andere helft van het seizoen slapend lid.

2. Spelersbeoordeling
Ook de input van trainers is belangrijk voor de nieuwe teamsamenstellingen. Trainers hebben hiervoor een beoordelingsformulier ontvangen en gaan gesprek gaan met de teammanager. Als je vragen hebt over jouw beoordeling dan kan je dat aan je trainer vragen. Overigens zal de TC waar mogelijk ook zelf observeren en met leden in gesprek gaan om tot een zo goed mogelijke teamindeling te komen.;

3. Meetrainers
Vanaf 28 april komen er potentiele aanwinsten meetrainen en kan het zijn dat je in gecombineerde trainingsgroepen traint.

4. Voorlopige teamindeling
Deze hopen we nog voor de zomer (rond half juni) te kunnen rondsturen.

5. Definitieve teamindeling
In augustus communiceren we waar mogelijk de definitieve teamindeling en zullen er mogelijk nog meetrainers aansluiten voor de vacante posities.

Slapende leden

Als je als slapend lid gedurende het seizoen terug wil komen kan je contact opnemen met de TC, de TC bekijkt dan in welk team er plek is om mee te gaan trainen (dit is dus niet automatisch het team waar je in speelde voordat je slapend lid werd).

Trainersclinics

vvBoni wil aankomend seizoen 5 clinics voor trainers organiseren en hebben gevraagd of er binnen Majella trainers zijn die hier ook interesse in hebben. Elke training zal een ander thema hebben en je kunt kiezen of je 1 of meerdere clinics wilt volgen. Als je alle 5 de clinics volgt kan je hiermee ook je trainerslicentie niveau 2 halen. Voor mensen met een licentie krijg je per clinic licentiepunten. Ook als je geen trainer bent ben je van harte welkom.
Als je interesse hebt in het bijwonen van 1 of meerder clinics dan horen wij het graag voor 1 april van je. Je kunt dit doen door een mail te sturen naar tc@vcmajella.nl. 

Vacature

Ook binnen de TC is ruimte voor nieuw bloed. Lijkt je het leuk om mee te denken over de teamindeling, het trainingsschema en het ondersteunen van trainers? Laat dit dan weten via de enquete of een mail naar tc@vcmajella.nl

Voor de volgende functies zoeken we nieuwe vrijwilligers

 • Voorzitter
 • Penningmeester
 • TC-lid
 • Scheidsrechtercoördinator
 • Ledenadministratie

Ook andere commissies kunnen natuurlijk altijd versterking gebruiken. Op de website kan je vinden wat elke commissie doet. Heb je interesse? Spreek een van de commissieleden aan of neem contact op met het bestuur: bestuur@vcmajella.nl