English information page
vc Majella

Strijd om Majella Cup begint langzaam vorm te krijgen

We vechten als individuele teams natuurlijk voor de hoogste plaats in onze eigen competitie, maar een klein beetje vergelijken met de vriendelijke ‘rivalen’ binnen de eigen gelederen is ook best geinig. Daarvoor is de Majella Cup, een virtuele trofee voor het best presterende Majella-team, in het leven geroepen. Voordat we de wedstrijden na de winterstop hervatten, zetten we de huidige stand van zaken nog even op een rij. Dames 4 gaat fier aan kop, maar weet wel dat Dames 5 en 6 en Heren 2 op de loer liggen.

De Majella Cup wordt berekend aan de hand van een aantal objectief te meten variabelen. Dat zijn het percentage gewonnen wedstrijden, de gepakte punten, de gewonnen en verloren sets, de gewonnen rally’s en het wedstrijdquotiënt, waar de uitslagen gescoord worden en beoordeeld. Zo telt een met 4-0 gewonnen wedstrijd drie keer zoveel mee als een 3-2 overwinning, voor verloren wedstrijden wordt een negatief cijfer toegekend.

Dames 3 was het afgelopen seizoen de eerste winnaar van de prestigieuze virtuele beker, zij versloegen op de laatste speelavond Dames 2. Voor Dames 3 zal het dit seizoen lastig worden de titel te verdedigen, na de promotie wordt goed gepresteerd, maar liggen de resultaten wel lager.

Om zaken een beetje inzichtelijk te maken, presenteren we hieronder de verschillende rubrieken alvast. De meest in het oog springende rubriek is die van de gewonnen wedstrijden, Dames 4 deed dit tot nu toe in alle gevallen. Met een mooie 100% staan zij dan ook bovenaan. Toch is Dames 6 niet ver achter het vierde.

De tweede categorie is die van de gewonnen sets: hoe doen de teams het binnen de wedstrijden? Het setquotiënt geeft daar een duidelijk beeld. Dames fier gaat fier aan kop, hun score ligt meer dan twee keer zo hoog als die van Dames 5.

Als we alles bij elkaar optellen en delen, zien we dat het Majella Cup-quotiënt duidelijk weergeeft hoe het er binnen de teams van Majella voor staat. Uiteraard voert Dames 4 het veld aan met een mooie score van 79,19%. Daarmee doen ze amper onder voor Dames 3, dat vorig jaar de Cup won met 80,03%. Dames 5 en 6 en Heren 2 staan op respectabele achterstand, maar zijn nog niet verslagen.

De stand van de vereniging
Als laatste nog even naar de getallen van de vereniging kijken, we kunnen met enige tegenzin stellen dat de cijfers tegenvallen. Van de 91 tot nu toe gespeelde wedstrijden werden er 39 gewonnen, een percentage van minder dan 43%. Vorig seizoen behaalden we bijna 69%, maar dat was in een jaar dat er vier teams promoveerden. Een lager resultaat is ingecalculeerd.

Eigenlijk zitten we in alle rubrieken net onder par. Laat dat dan een mooi doel zijn voor het nieuwe jaar: de vereniging in de positieve cijfers brengen.

Check hieronder alle cijfers van de teams van Majella.