English information page
vc Majella

Trainers

Op deze pagina staat informatie voor trainers. Reserveren van de trainersmaterialen, verwijzingen naar websites met oefenstof, blessurepreventie, informatie over opleidingen en andere interessante informatie. Heb je iets wat ook interessant is voor de andere trainers? Stuur het naar de webmaster en die kan het dan op deze pagina plaatsen.

Materialen gebruiken

Voor aanvulling bij de trainingen zijn er een aantal middelen beschikbaar. Deze kunnen via onderstaand rooster worden geleend. Het betreft

  • 2 loopladders,
  • 2 passplankjes,
  • 24 floormarkers
  • blokbord

De materialen liggen in de ballenkast. Als je geen sleutel van de kast hebt kun je deze aanvragen bij de TC.

<Reservering materialen>

Via de nevobo kan je verschillende opleidingen volgen tot volleybaltrainer. Deze trainingen worden in onze regio gegeven door Pim Scherpenzeel en Ine Klosters. Als je hierin geïnteresseerd bent neem dan contact op met de TC, we kunnen dan samen kijken wat het beste bij jouw past.

Training geven aan beginners

  • Een laagdrempelige cursus van twee dagdelen waarin de deelnemer kennis maakt met de belangrijkste principes van training geven. Een gekwalificeerde Nevobo opleider behandelt de belangrijkste volleybal technieken en methodieken en helpt de cursisten op weg om goede trainingen te kunnen verzorgen.

Coachen voor beginners

  • Deze cursus bestaat uit één bijeenkomst van 2,5 uur waarin de deelnemers kennis maken met de basisbeginselen van het coachen. Er wordt ingegaan op de belangrijkste spelregels (wat kan, mag en moet de coach), uitgangspunten voor het wisselen en het aanvragen van time-outs, het bepalen van de opstelling en de belangrijkste basisbeginselen van tactiek.

Volleybaltrainer 2

  • De opleiding Volleybaltrainer 2 leidt op tot een volleybaltrainer die werkt binnen verenigingsverband met mini’s, jeugd, recreanten en/of senioren tot en met de 2e klasse van de regio.
  • De opleiding bestaat uit vijf bijeenkomsten/workshops van 3 uur onder leiding van een opleider. In deze bijeenkomsten worden alle volleybaltechnieken behandeld en word je voorbereid op het doen van de zgn. PvB’s (proeven van bekwaamheid) van de Nevobo.

Volleybaltrainer 3

  • De opleiding VT3 leidt op tot een zelfstandige volleybaltrainer die werkzaam is binnen de volleybalvereniging en richt zich op het trainen en coachen van teams tot en met de regiodivisie.
  • Naast de opdrachten die je in je eigen praktijk uitvoert, bestaat de VT-3 opleiding uit 9 bijeenkomsten, die verspreid over het volleybalseizoen worden georganiseerd.

Hieronder kan je een aantal websites vinden met verschillende oefeningen, die je kan gebruiken voor je trainingen.

NVVO (Ned.ver.van Volleybaloefenmeesters): Het platform voor volleybaltrainers

Volleybal breng- en haalplein: Website voor de volleybaltrainer

Coaches die nooit verliezen: Een website speciaal over winnend coachen

Volleybaltrainer.eu:  een website van voormalig Alterno trainer Marco de Winter

Volleybal oefeningen van Kees van der Veen: Een website met erg veel oefenstof

Voltraweb: website voor en door volleybaltrainers: Ook info over cooldown/warming-up/conditietraining

Volleybaltraining maken: Over het in elkaar zetten van trainingen

Engelstalig

Playing volleyball: Naast beschrijvend zijn er ook oefeningen te vinden

Volleybal Seek: Diverse oefeningen

About volleyball: Oefeningen en werkvormen.

Blessurepreventie

www.voorkomblessures.nl

Een handige website ter voorkoming van blessures of ter bevordering van het herstel indien het leed al is geschied. Per sport zie je tips ter voorkoming van blessures. ook kun je een test doen waarna je een persoonlijk advies ontvangt ter voorkoming van blessures. Ook op het gebied van herstel van een blessures vind je hier de nodige info.

 

Spelregels

Als trainer is het natuurlijk belangrijk dat je de regels goed kent. Op de website van de nevobo kun je de meest recente spelregels downloaden:

http://www.volleybal.nl/competitie/naslag/reglementen-en-regelgeving

http://www.volleybal.nl/competitie/arbitrage/spelregels

Jaarplan

Het is handig om aan het begin van het seizoen een plan te maken waarin je alvast bedenkt wat je elke training zou willen doen. Kijk hier voor een voorbeeld van zo’n jaarplan onder het mapje trainers.

Teambespreking

Wat bespreek je tijdens een teambespreking? Hoe kan je deze informatie gebruiken bij je trainingen en het coachen? Welke afspraken leg je vast met het team? Kijk hier voor een voorbeeld opbouw van een teambespreking onder het mapje trainers.

Vergoeding

Bij Majella kan je als trainer een vergoeding krijgen voor het geven van training. Aan het eind van het jaar kan je (een deel) van je contributie terug krijgen afhankelijk van het aantal trainingen dat je hebt gegeven. Neem hiervoor contact op met de TC.