English information page
vc Majella

Wat een nieuws van Majella H1

Soms heb je van die dagen dat er teveel op je afkomt. Wij jonge mannen worden overspoeld met breakings, alerts, triggers, nu.nl/achterklap, laatste Robinson nieuws, appjes, mollenboekjes, vollinfo en e-mails aan de TC. Dan moet je gaan schrijven om het nieuws te verwerken. Wat het nieuws staat niet stil. Nee! Het is overal.

Onze pensioenen worden gekort, de vakbonden en de werkgevers blabla… Het Venezuelaanse leger schiet gericht op demonstranten…. Het kinderpardon houdt het kabinet in de houdgreep… De JSF mag maximaal 100 dosen kernwapens en een wedstrijdshirt in de achterbak hebben.

Raggende mannen – zanger Bob Fosko heeft slokdarmkanker. “Zal ik jou eens lekker op je bek smashen? Of heb je poep in je hoofd, poep in je hoofd. Wat maakt het uit, als je maar gelooft” Sterkte Bob, de raggende mannen van Majella denken aan je.

Rotterdamse voetbalclub Feyenoord is uitzinnig van blijdschap na de thuiswinst op Ajax. “Zoiets maak je maar één keer in de achttien jaar mee”, stamelt een zekere sponsor uit Vleuten. Hand in Hand kameraden zingt de coach. 

Yolanthe wil graag terug naar Nederland. Deze voormalig miss piggy woont nu in Qatar, maar wil liever zonder hoofddoek over straat. Yolanthe overweegt in Gouda te gaan wonen. Daar spelen ze tenminste op normale tijden en is het dak niet zo hoog. Dat laatste is overigens een eis van Wes.

De klimaatverandering krijgt nu ook gevolgen in het volleybal. Het beachseizoen gaat vanaf 2021 al in maart van start en eindigt eind oktober. De Nevobo onderzoekt of het zaalseizoen gehalveerd kan worden. Er wordt gediscussieerd over twee opties.  Of het afwerken van een halve competitie of het uitsluiten van VVUtrecht. In beide gevallen scheelt dit … (punten)

Afgelopen week overleed Eli Assar op 96-jarige leeftijd. De overlever van de Holocaust en schrijver van het toneelstuk ‘de poot en de schapen’ was de schoonvader van Freek de Jonge (vzm) Toen hij na de oorlog terugkwam zong hij uit volle borst Hava Nagila Hava. Dat is de joodse versie van ons volkslied en acrostichon Wilhelmus.

Faberuari is begonnen. Dat zagen we nog niet echt terug tegen Veenendaal. We speelden het spelletje Wo ist Waldo. Nou Do ist Waldo. Gelukkig vondt Jan later nog wel het stokje, de hond en de tovenaar. En kwam alles toch goed.

Nijenrode meldt een poging tot inmenging. Geruchten gaan over een link met Brazilië. Volgens de rector is er via een Facebook-hack getracht om een diploma-uitreiking tegen te houden. De student in kwestie zou niet gemist kunnen worden in Rio en omgeving. Zijn jaarlijkse studiereizen waren een ongelooflijke stimulans voor de economie. De diploma is afgelopen week toch uitgereikt.

En de wedstrijd van Majella. 3-2 en dat is nix nieuws.

x Bas