English information page
vc Majella

Zes op negen! Prima gemiddelde weer dit weekend!

Wat weer een weekend om op terug te kijken. Zes overwinningen in negen wedstrijden, dat kun je matig noch gemiddeld noemen. Sterker nog, het predicaat goed is hier zeker op zijn plaats. Want bijna twee derde van al onze ontmoetingen hebben we tot nu toe gewonnen! En de grootste prestatie werd alweer door Dames 2 geboekt, zij bleven voor de vierde keer op rij zonder setverlies!

Een geweldige seizoensstart voor Dames 2, dat gecoacht en getraind wordt door het Dynamic Duo Malou en Remco. Ze stoorden zich tegen Protos aan God noch gebod, elke kans die ze krijgen in de tweede klasse wordt zonder mededogen verzilverd. Vier keer vijf punten, de volle score! Zaterdag tegen concurrent Limes, dat tot nu toe alleen de openingswedstrijd verloor.

Ook Heren 1 kon tegenstander Protos zonder een setje op zak terug naar Olympos sturen, wat de studenten ook probeerden, het raakte kant noch wal. Na twee verliespotjes waren de vijf punten van harte welkom voor de mannen van Bas. Lees het mooie verslag van de wedstrijd ook nog even, een waar juweeltje wederom.

Dames 3 ontmoette ook een Protosteam dat moet goede moed naar Galgenwaard getrokken was. Koploper Dames 3 wilde part noch deel hebben aan de ambitie van de studentes, er moest en zou gewonnen worden. En zo geschiedde: de zesde zege was een feit en de koppositie werd nog maar eens versterkt. Zeer goed bezig dames!

Voor Heren 4 stond er een treffen met De Smashers op het programma, een teamnaam die bij voorbaat toch wel wat angst zou kunnen inboezemen. De mannen van Mandy werden er warm noch koud van, met uitzondering van set 2 was het een exercitie in excellentie. De winning mood is bereikt, nu zo lang mogelijk vast houden!

Vlees noch vis, dat was de wedstrijd van Dames 4 in een notendop. Want de blikken langs de lijn verraadden dat er enige gêne was voor het feit dat de 2-0 voorsprong werd weggegeven en er een overtime nodig was in de tiebreak. Gelukkig wel de winst, met 21-19 drukten de onzen hun neus net eerder over de finishlijn.

Helaas alweer de vierde nederlaag voor Dames 5 in vijf wedstrijden, maar om nu te zeggen dat zij van toeten noch blazen weten, dat is te bruut. Want de tegenstand kwam tot nu toe uit het linker rijtje, de wedstrijd waarin werd gewonnen was zelfs tegen de huidige nummer 3. Talent genoeg dus, het moet alleen nog even landen. VC Houten was vrijdag nipt de betere met 3-1.
Het seizoen in de tweede klasse kenmerkt de houding van Heren 2. Ze spelen alsof ze kind noch kraai hebben, alleen de overwinning telt. Totdat het blessurespook weer eens om de hoek kwam kijken bij Mitella 2. Jan en Coen geveld, er moest gerepareerd worden. Niels werd ingevlogen, zeer verdienstelijk spreidde hij zijn vleugels. Toch incasseerde ons tweede zijn eerste nederlaag, tegen Protos werd in vier sets gecapituleerd.

Dames 6 heeft de ambitie uitgesproken om voor promotie naar de derde klasse te gaan. Tegen Switch werd er alleen van dat voornemen taal noch teken vernomen. Aangetekend dient wel te worden dat onze vrouwen in blauw in hun groene tegenstrever wel de koploper van de vierde klasse troffen. De derde set werd gewonnen, maar Switch kon in de vierde net op tijd Dames 6 de pas afsnijden.

Het seizoen van Dames 1 is toch wel grillig te noemen tot op heden. En dan ook nog op zaterdag naar de Paperclip om Limes te bestrijden. Om nu te zeggen dat ze in Leidsche Rijn heg noch steg wisten gaat te ver, maar een stevig navigatiebeleid is nog niet gevonden. Gelukkig werd op tijd het juiste pad gevonden, vanaf set 4 was het spel divisiewaardig en werd Limes opgerold. Klasse meiden, dat is veerkracht tonen!